Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. november 2002 kl 23.40 Jaga

Tatt som gissel

Dr. Kimble (Tim Daly).
Dr. Kimble (Tim Daly).
Dr. Kimble oppsporer den enarmede mannen i en tømmerkoie, og for å komme nærmere inn på ham, tar Kimble seg arbeid som tømmerhogger. Han får vite av formannen at den enarmede har vært i heftig diskusjon med en bareier angående en pengesak, og nå ønsker Kimble å møte bareieren.

Å få ordnet et slikt møte blir umulig i kveldens episode, for her blir det mye dramatikk. En av tømmermennene, Mark, blir sittende fast i en tømmerfloke, og selv om formannen gjør alt han kan for å redde ham, omkommer Mark.

I forbindelse med etterforskningen av dødsfallet blir det tatt bilde av Kimble, et bilde som Kimble for alt i verden må få tak i og ødelegge. Han kommer seg usett forbi vakten, og inn på kontoret hvor fotografiet ligger. Men her befinner også Marks bror og søster, Adam og Paula, seg. I neste øyeblikk dukker også formannen opp; de beskylder hverandre for å ha forårsaket Marks død, og det ender med slåsskamp. Dramatikken når sitt høydepunkt idet vakten trekker våpen og skyter. Formannen blir såret, og i tumultene tar Adam og Paula Kimble som gissel. Snart er de på vei i Paulas jeep inn i de mørke skogene.

Kimble fikk dermed ikke tak i fotografiet, og det blir senere funnet av sheriff Allagash, en bitter mann med synkende omdømme. Han gjenkjenner Kimble, og er overbevist om at, dersom han greier å fange den drapsdømte legen, vil populariteten øke igjen.

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie i 22 deler
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36