Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. mai 2000 kl 22.30 U

U


NRK1 tirsdag 16. mai kl 22.30
U (9:10)

U på tirsdag

I dag med blant annet Leona Næss, au pair hos steinrike folk i New York, om å være skuespiller i Lollywood-film, basehopp, russ, Belle & Sebastian, Gluecifer, og selvfølgelig Rune, Aggie, Håvard, Kjersti og Silje.

Leona Næss følger sjelden rådene hun får fra stemor Diana Ross. Hun mener musikkbransjen har forandret seg mye siden den gang Diana Ross skulle etablere seg. 29. mai slippes \"Comatised\", Leona Næss\' debutalbum. - Det er musikken som har gitt meg identitet, sier 25 år gamle Leona som begynte å spille gitar og lage låter da hun var 14.

Au pair i New York
I New York har U også møtt Maria Andersen (20) fra Haugesund. Hun bor i et av byens flotteste hus: 5 etasjer, takmalerier, heis og 8 bad midt på Manhattan. Hun er au pair og passer ei jente på 10 måneder. Etter å ha sett hvordan rike mennesker lever er hun takknemlig for at ikke hun vokste opp i slike omgivelser selv.

Lollywood-stjerne
Kveldens første gjest i studio er Shahzad Ghufoor. Han er 24 år, bor i Oslo og jobber som skuespiller i Lollywood-filmer. Shahzad er blitt en anerkjent filmskuespiller i Pakistan etter at han for en stund siden hadde hovedrollen i den pakistanske storfilmen \"Mehboob\". Filmen har premiere i mai, og blir den en suksess, kan han regne med å få 50 millioner fans. Mye tyder på at han er en kommende stjerne, for han har allerede fått flere nye filmtilbud.
Silje vil vite hva som er en typisk Lollywood-film.

Basehopp
André Bach er verdens første basehoppfilmregissør. Han er lei av at det alltid blir fokusert på \"flørten med døden\" i basehoppfilmer, fordi han mener dette tar bort fokusen på selve sporten. Derfor bestemte han seg for å lage en selv, med en annen vinkling. Siden det ikke er lov å hoppe fra bygninger i Norge, tok han med seg noen kompiser til Asia og hoppet fra Thailands høyeste bygning på 270 meter (81 etasjer). Hoppet var rekord for basehopp i Thailand.
Kjersti er nysgjerrig på om basehoppere er i psykisk balanse, eller ikke.

Det koster å være russ
I kveldens U er det også en reportasje om Geir og Odd Magnus. De er russ i år og har brukt alle penger de kan skaffe på russedrakt, bil og effekter. For å klare dette har Geir lånt penger av kamerater og Odd Magnus av mor og far. Guttene kaller det en måneds sydentur, men er det verdt det?

Send en mail til u@nrk.no eller for SMS: send u til 1987.

NRK1 tirsdag kl 22.30

Bilde
1. André Bach og Shahzad Ghufoor er gjester i kveldens studio-U. (NRK-foto: Ole Kaland)
2. De fem programlederne.

Egenprodusert kultur- og underholdningsprogram
Pressekontakt U: Åse Mørk (ase.mork@nrk.no), tlf 23 04 20 50
Redaksjonsledere U: Marius Hoel (marius.hoel@nrk.no), tlf 23 04 53 46 og Jan Strande Ødegårdstuen (jan.strande.odegardstuen@nrk.no), tlf 23 04 85 16
Pressetjenesten NRK: Sabine Hammari (sabine.hammari@nrk.no), tlf 23 04 99 18
2