Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. desember 2005 kl 17.30 Åpen himmel: Adventsstund fra Strindheim kirke, Trondheim

En sår tid for mange

Kapellan Steinar Leirvik (Foto: NRK)
Kapellan Steinar Leirvik (Foto: NRK)
Steinar Leirvik har samlet hele "menighetsfamilien" til ettertanke, ro og stillhet i en hektisk førjulstid. - Mange kan oppleve tiden frem mot jul som tung og vanskelig, sier kapellanen som forteller om et hjemmebesøk i denne andre adventsstunden.

- Jeg var litt spent, sier Leirvik som besøkte en kvinne som hadde mistet mannen hun delte livet med i 60 år. - Da kan advent være en sår tid. Derfor trenger vi hverandre på en spesiell måte, sier han.

I sendingen får vi vakre toner fra barnekoret Valentinerne med solister, og de dirigeres av Siri Nordli Leirvik som også synger under adventstunden. Menighetens egen forteller, Ingvild Olsen Olaussen, tolker bibelteksten, og kantor Knut Størdal er musikalsk leder. Han lover allsidig musikalske innslag med trekkspill, fløyte, orgel og piano. Salmevalget spenner vidt fra advent på 1100-tallet til Edvard Hoem fra vår egen tid.

Om kirken
I de fire sendingene i adventstiden skal vi Strindheim kirke i Trondheim der kapellan Steinar Leirvik inviterer til hvilestund i den travle førjulstid.

Strindheim kirke er en typisk arbeidskirke og ble vigslet 1. april i 1979. Et pulserende nærmiljø, godt samarbeid med skole og idrettslag, gjør at menigheten har mange og allsidige tilbud for barn, ungdom, voksne og eldre.

Kapellan Steinar Leirvik og staben opplever mange gleder, men også livets alvor. Dette preger adventstunden og vi får en påminnelse om at livet ikke er noen selvfølge. Derfor må vi se storheten i hverandre, spesielt nå i adventstiden.

Egenprodusert dokumentar fra NRK Program riks, Tyholt (2005)
Kontaktperson: Helge Gudmundsen, tlf. 73 88 18 15
Kontakperson: Helge Helgheim, tlf. 73 88 18 14