Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 31. januar 2006 kl 21.25 Lov og orden: New York

Skyldig gjerningsmann?

Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i
Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
Et familiemedlem er hjernevasket av en religiøs sekt. En bedrager og hans sønn blir funnet myrdet. Kan det være en sammenheng, og er eventuelt gjerningsmannen den egentlig skyldige?

Far og sønn Connelly er begge i bedrageri-bransjen. Mickey Connelly er mesterhjernen bak bedrageriene, og sønnen Jimmy hjelper til. Hans halvbror Doug Morgan er også innblandet. Men da far og sønn Connelly bruker Dougs trygdekort-nummer for å tegne en mengde skjulte bankkontoer, ryker samarbeidet.

Mickey Connelly setter alle pengene han har vunnet på veddeløp inn på kontoene. Da far og sønn oppdager at store summer er blitt borte, oppsøker de Doug på et falleferdig hotell. Senere blir de to funnet myrdet på hotellet, og Doug har sjekket ut.

Farlig velsignelse
Etterforskerne Goren og Eames får saken, og de kommer på sporet av Doug gjennom hans mor. Doug viser seg å være helt og holdent i hendene på lederne av den religiøse sekten "Velsignelse".

Overfor Goren og Eames tilstår Doug med en gang å ha drept sin far og sin halvbror. Men
etterforskerne mistenker at Doug ikke er den egentlig skyldige. Nå vil de ha tak i
yppersteprestene i sekten Doug er med i.

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Con-text"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57