Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. januar 2009 kl 23.15 Detektimen: Hva skjedde med Maria?

Liket i krittbruddet

Politietterforsker Roisin Connor (Victoria Smurfit) og politioverbetjent Mike Walker (David Hayman) i
Politietterforsker Roisin Connor (Victoria Smurfit) og politioverbetjent Mike Walker (David Hayman) i "Hva skjedde med Maria?". (Foto: Laplante prod.)
Far og sønn Harper står fast med hver sin bil, midt i et krittbrudd. De har tilkalt hjelp fra et bilbergingsfirma. Hjelpen kommer, og de tre bilene kan etter hvert kjøre av sted. Igjen i krittbruddet ligger liket av en tenåringsjente, halvt påkledt.

Ledetrådene i "Hva skjedde med Maria?" (kriminaldramaet Trial and Retribution) peker mot far og sønn Ray og Andy Harper. De nekter for at de kjenner noe til liket av jenta i krittbruddet.

Vodka og videotape
Men opptak fra et overvåkingskamera viser at de var på stedet på den tiden liket ble dumpet. Og en tom vodkaflaske etterlatt samme sted bærer Andys fingeravtrykk.

Politietterforsker Roisin Connor finner grunn til å mistenke Ray og Andy Harper.

Den etterfølgende rettssaken tar en uventet og høydramatisk vending. Roisin Connor går videre med saken og gjør en grotesk oppdagelse.

Om serien
De første fredagskveldene i det nye året får du servert mordgåter av beste britiske slag i serien Trial and Retribution ("Hva skjedde med …").

Vi følger et etterforskningsteam i London-politiet på en ny måte. De fleste kriminaldramaer viser enten etterforskningen eller rettssaken, mens i "Hva skjedde med …" følger vi både forbrytelsen, etterforskningen og rettssaken.

Etterforskningslederne Mike Walker (David Hayman) og Roisin Connor (Victoria Smurfit) har holdt det gående som parhester de siste årene. Nå er det imidlertid ting som tyder på at politikvinnen Connor er i ferd med å ta over førersetet.

Opprinnelig skrev den britiske krimforfatteren Lynda La Plante alle episodene, men f.o.m. produksjonsåret 2007 er også andre forfattere trukket inn. I Storbritannia startet ITV å sende Trial and Retribution i 1997. Den er meget populær i opprinnelseslandet og ingen kriminalserie har løpt lenger i ITV.

Britisk kriminaldrama (2008)
Originaltittel: Trial and Retribution 19: Tracks
Produsert av: Laplante productions
I rollene: David Hayman (Michael Walker), Victoria Smurfit (Roisin Connor), Dorian Lough (Dave Satchell), Vince Leigh (Sam Palmer)
Kontakt i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: Tlf 815 65 900 info@nrk.no