Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 14. september 2006 kl 21.30 Ørnen

Hvem drepte Stern?

En dansk forretningsmann (Søren Spanning) blir oppsøkt av Le Mabé (Trevor Laird) i dyreparken.  (Foto: Kirsten Ellebæk, DR)
En dansk forretningsmann (Søren Spanning) blir oppsøkt av Le Mabé (Trevor Laird) i dyreparken. (Foto: Kirsten Ellebæk, DR)
Julen står for døren og etterforskningen av drapet på Benjamin Stern foregår med uforminsket styrke. Spor på drapsstedet kan tyde på at det ikke er Le Mabé som er gjerningsmannen.

Le Mabé har blitt såret og har lykkes i å flykte til Danmark. Her gjemmer han seg hos en av sine gamle barnesoldater som nå bor hos en prestefamilie.

Le Mabé har noe uoppgjort med en gammel dansk forretningsforbindelse, konsernsjef Aagaard. Da Le Mabé blir observert på en rasteplass, kommer dette også Aagaard for øre. Hans våpendrager Flindt, fra sikkerhetsfirmaet SafeHouse Inc, har nemlig avlyttet Hallgrims mobil…

Politiet oppdager avlyttingen, og det tyder nå på at det er de som står bak avlyttingen, som har tatt livet av Stern. Sporene peker i retning av SafeHouse Inc., hvor også de falske ambulansefolkene var tilknyttet.

Om serien
Krimserien "Ørnen" er en stort anlagt serie fra Danmarks Radio, produsert i samarbeid med NRK Drama og svensk og islandsk fjernsyn. Serien beskrives som en moderne krim med mye action. Samtidig handler den om en ung manns indre og ytre reise, inspirert av det klassiske dramaet "Odysseen".

"Ørnen" har toppskuespillere som Jens Albinus og Ghita Nørby i hovedrollene. Ved siden av "Krøniken" far krimodysseen "Ørnen" vært den mest markante dramasuksessen i Danmark. Under fjorårets Emmy-utdeling gikk serien til topps i klassen for beste dramaserie.

I høst sender NRK sesong 2 og 3, hver på åtte episoder. Tredje og siste sesong sendes i Danmark i oktober. Det er totalt produsert 24 episoder av ørnen.

Dansk krimodyssé, sesong 2
Av Peter Thorsboe og Mai Brostrøm
Produksjon: DR i samarbeid med NRK, SVT og RUV
Produsent: Sven Clausen
Med Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Bakrawi, Susan A. Olsen, David Owe, Bjørn Floberg, mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer om serien