Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. september 2001 kl 19.55 Fredrikssons fabrikk: Rent og pent

Attåtnæring på systua

Jentene på systua har startet en liten attåtnæring i pauserommet under mottoet
Jentene på systua har startet en liten attåtnæring i pauserommet under mottoet "Rent og pent". (NRK-foto: Barbara Halden)
Direktør Fredriksson viser stor oppfinnsomhet i forsøkene på å få fylt ordrebøkene. Men jentene på sytua står såvisst ikke tilbake for ham når det gjelder nye påfunn - det er bare formålet som er forskjellig.

Under fagforeningsleder Pias uforsonlige ledelse verner de ansatte om sine kaffepauser, frynsegoder og andre soleklare rettigheter. Så lenge det er utsikt til personlig gevinst, skorter det ikke på initiativ på systua.

I kveldens episode må jentene innse at kravet om høyere lønn ikke vil bli innfridd. I stedet starter de en liten attåtnæring i pauserommet under mottoet "Rent og pent". Den største utfordringen blir å holde virksomheten skjult for herr Fredriksson...

I kveldens gjesteroller møter vi Liv Thoresen og Geir Morstad.

"Fredrikssons fabrikk" er produsert i et samarbeid mellom NRK og Sveriges Television og er innspilt med publikum til stede i studio.
I rollene: Magnus Härenstam (direktør Fredriksson), Anne Marie Ottersen (Pia), Britt Elisabeth Haagensli (Kari), Elsa Lystad (Oddveig), Aud Schønemann (Margit) og Geir Kvarme (Tommy).

Norsk-svensk situasjonskomedie skrevet av Ronald Wolfe og
Ronald Chesney
Oversatt og tilrettelagt av Andreas Markusson og Bo Hermansson
Regi: Bo Hermansson
Pressekontakt Helene Amlie, tlf. 23 04 77 51

Bilde
Jentene på systua har startet en liten attåtnæring i pauserommet under mottoet "Rent og pent".
(NRK-foto: Barbara Halden)