Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 16. februar 2005 kl 20.35 Pilot Guides: Shopping spesial

Øy-hopping og shopping

Det bærer på øy-hopping til Sør-Kinahavet og Sørøst-Asia med Pilot Guides-reporterne Estelle Bingham og Danielle Baker. Shopping blir det også. Men først skal vi til Bangkok.

Thailands hovedstad er kjent for antikviteter, brukskunst, tekstiler og edelstener. Estelle setter kurs for brukskunstmarkedet som ble grunnlagt av dronning Sirikit for snart 30 år siden. Her kan du følge med når batikk-tekstiler, håndmalte vifter og terakottaskulpturer blir laget på stedet.

Silke og edelstener
I et land med tropisk klima er silke en viktig vare, og Estelle besøker Jim Thompsons silkeforretning. Men en silkedrakt fortjener en edelsten, så hun besøker en lokal forhandler som lærer henne litt om forskjellen på falske og ekte stener. Og når varene først skal koste litt, fortsetter hun videre til antikkmarkedet. Gamle treutskjæringer fra thailandske templer, reproduksjoner av oldtidskunst og av buddhistiske og hinduistiske ikoner står på handlelisten.

Vakre øyer
Det tar ikke Danielle Baker langt tid å innse hvorfor Taiwan en gang het (Isola) Formosa, den vakre øya. Shopping i hovedstaden Taipei inkluderer besøk til Yuwar-markedet for elektronikk. Danielle kjøper blant annet en elektronisk samtalepartner som snakker med henne på engelsk.

Bali er neste øy – også kjent som paradis på jord. Den er full av hindutempler og det finnes hundrevis med brukskunstbutikker. På Yuman-markedet kan du få tak i praktisk talt hva du vil.

Danielle avslutter handleturen med et besøk til fastlandet, nærmere bestemt Shanghai, Kinas største by med over 13 millioner innbyggere. Hun besøker bl.a. byens største basar, Yuyuan, med alt fra pannekaker til perler.

Mer om serien
Pilot Guides byr på noen av de samme ledsagerne som i tidligere serier fra Pilot Film & TV Productions – og nå har de med seg handlebag! Selvsagt blir det mye kultur og interessante folk også.

På handlelisten står Bangkok, Berlin, Dubai, Firenze, Hongkong, London, Los Angeles, Marrakesh, Mexico City, Miami, Rio, Singapore og Wien. Reisekamerater er Megan McCormick, Estelle Bingham, Lucille Witney og KT Comer.

Britisk dokumentarserie (2002)
Originaltittel: Pilot Guides: Bazaar:Bangkok, Taipei, Bali & Shanghai
Produsert av: Pilot Film & TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer