Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. april 2004 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Hands up i hovedkvarteret

Roma Drummond (Natasha Herbert) bryter seg inn hos politiet i
Roma Drummond (Natasha Herbert) bryter seg inn hos politiet i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Kona til en innsatt forårsaker kaos i politiets hovedkvarter i Melbourne. Hun baner seg adgang til fengselscellene med et haglegevær og forsøker å sette ektemannen og hans medsammensvorne fri.

På vei ut av soningsområdet oppdager trioen at alarmen er gått og at de er innesperret i fengselsbygningen, uten mulighet for flukt.

Hodet kaldt
De reagerer med å ta politiet som gisler, blant dem Angie og Harris. Da trioens krav blir avslått fra politiets side, venter en grusom hevn.

Sjefen for spanergruppen, Harris, holder imidlertid hodet kaldt. Han forsøker å splitte trioen.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben. Ved seriens syvende sesongstart er det bare Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til sin nye sjef, Luke Harris, og den nye politiagenten Christina (Chris) Dichiera. Resepsjonisten i spaneravdelingen, Sophie Novak, er et nytt fjes i "Politiagentene" f.o.m. serie 7.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 7), kveldens episode: "Snakes in the Grass"
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57