Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. mars 2001 kl 19.55 Fredrikssons fabrikk: Stå på krava!

Fredrikssons fabrikk: Stå på krava! (ttv


NRK1 lørdag 17. mars kl 19.55
Fredrikssons fabrikk
Stå på krava!

Pia på krigsstien

Fagforeningen, med den uforsonlige klubblederen Pia i spissen, fortsetter å sabotere Fredrikssons oppfinnsomme forsøk på å få sving på produksjonen. Her skal det så visst ikke gis ved dørene!

Jentene på systua står på krava og har slett ikke tenkt å oppgi noen av sine soleklare rettigheter uten sverdslag. I kveldens episode kommer det til et til kraftig sammenstøt der Pia (Anne Marie Ottersen) nok en gang får målt krefter med direktør Fredriksson.

I en gjesterolle møter vi i kveld den tyske skuespilleren Frank Straass.

Om serien
Over ti år er gått siden\" Fredrikssons fabrikk\" så dagens lys, men den norsk-svenske situasjonskomedien er fortsatt en storfavoritt blant tv-publikum. Reprisene denne sesongen har blitt fulgt av gjennomsnittlig over en million seere. Også i forrige repriseomgang, i 1997, oppnådde serien en gjennomsnittlig rating på godt over en million.

\"Fredrikssons fabrikk\" er en samproduksjon mellom NRK og Sveriges Television, og bygger på et britisk manus. I alt er det laget 18 episoder samt en egen spillefilm. Tv-serien er spilt inn på Det Åpne Teatret i Oslo med publikum til stede i studio.

Det er avsnittene fra 1992 og 1993 som nå sendes om igjen. I alt står 15 episoder på sendeplanen denne sesongen fram til midten av april.

Handlingen utspiller seg et sted på Oslos østkant, der den svenske direktør Fredriksson (Magnus Harenstam) forsøker å holde liv i konfeksjonsfabrikken sin ved hjelp av fire oppfinnsomme og uregjerlige sydamer: Pia (Anne Marie Ottersen), Kari (Britt Elisabeth Haagensli), Oddveig (Elsa Lystad) og Margit (Aud Schønemann).

NRK1 lørdag kl 21.50
Sendt i 1992, 1993 og 1997

Situasjonskomedie produsert av NRK og SVT
Manus: Ronald Wolfe og Ronald Chesney
Regi: Bo Hermansson
Oversatt og tilrettelagt av Andreas Markusson og Bo Hermansson
I rollene: Magnus Harenstam, Brit-Elisabeth Haagensli, Geir Kvarme, Elsa Lystad, Anne Marie Ottersen og Aud Schønemann
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51, (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Pia (Anne Marie Ottersen) er en beinhard fagforeningsleder. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)