Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 21. februar 2005 kl 19.25 Sorte orm

Heksekunst

Sorte orm blir anklaget for svartekunster, og står i fare for å ende sin korte og lovende karriere på bålet. (Foto: BBC)
Sorte orm blir anklaget for svartekunster, og står i fare for å ende sin korte og lovende karriere på bålet. (Foto: BBC)
Pest og ulykker krever utallige liv, og hva annet kan vel årsaken være enn at onde hekser herjer med de stakkars menneskene? En hekseutdriver blir tilkalt kongeriket for å få bukt med ondskapen.

Dagliglivet i kongeriket preges av pest, paranoia og utbredt frykt for liv og helse. Kongen skjønner at han må demonstrere handlekraft, og han gir en hekseutdriver oppgaven å finne ondskapen og luke den ut.

Hekseutdriveren kommer raskt frem til at Edmund er en skikkelig sjefsheks, og at det er mye muffens med Baldrick og Percy. Den raskeste og rimeligste løsningen er å brenne dem på staken. Det kan fort bli litt hett rundt ørene på Sorte orm...

Om serien
Det er ikke riddermentalitet og høviskhet som står i fremste rekke for Sorte orm. Hans fremste karakteristika er renkespill, unnasluntring og feighet. Men man kan jo komme langt med den slags, også.

Seriene om Sorte orm etablerte for alvor Rowan Atkinson som en av de største britiske komikerne. Sorte orm ble tatt godt imot av både presse og publikum, og serien ble solgt til mange land. Atkinson lagde i alt 24 episoder fordelt på fire sesonger, og vi følger Sorte orm og hans kompanjonger i forskjellige tidsepoker fra 1485-1917. Første sesong foregår i perioden like etter kong Richard III.


Innkjøpt engelsk humorserie (1983)
Originaltittel: The Black Adder
Episodetittel: Witchsmeller Pursuivant
Produsert av BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder), Tony Robinson (Baldrick), Robert East (prins Harry - prinsen av Wales), Tim McInnerny (Lord Percy – hertug av Northumberland), Peter Cook (Richard III), Brian Blessed (kong Richard IV), Elspet Gray (dronningen).
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),