Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. april 2006 kl 18.30 Alltid beredt

Bursdag og bårebæring

Patrulje Hare fra Tanum skal ta førstehjelpsmerket. (Foto: Parkas productions as)
Patrulje Hare fra Tanum skal ta førstehjelpsmerket. (Foto: Parkas productions as)
Leiren har reist seg, og det er tid for ferdighetsmerker. Simon fra patrulje Bjørn 16. Bergen har bursdag, mens gjengen fra Tanum skal ta førstehjelpsmerket.

Bursdagen til Simon skal feires, og det har patruljen hans tenkt til å gjøre ved å lage "trylleburger" på bål. Det blir litt kaotisk når middagen skal lages på bålet, og på menyen står det kraftig peprede poteter og ganske tørr – men glad – laks.

Patrulje Hare fra Tanum skal ta førstehjelpsmerket og lage en båre. Med den skal de bære et menneske gjennom en hinderløype i skogen. Samtidig har patrulje Ekorn fra Oppegård ansvaret for maten til hele troppen. Det er litt av en utfordring, men samarbeidet går så det suser.

De første speiderne har begynt å lengte hjem, men det blir fort glemt under leirbålet.

Om serien
I serien "Alltid beredt" følger vi fire patruljer på speidernes landsleir "fri:05" sommeren 2005. Gjennom fire episoder blir vi bedre kjent med noen av guttene og jentene som tilbrakte en uke sammen på Skotterud i Hedmark.

Landsleiren fant sted på Ingelsrud speidersenter, og det er én patrulje fra Tanum, én fra Oppegård og to patruljer fra Bergen vi følger under den ukeslange leiren.

Norsk innkjøpt dokumentarserie i fire deler (2006)
Produsert av Parkas production as for NRK
Regi: Per-Yngvar Holm
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252