Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 16. mars 2008 kl 22.05 Salmer til alle tider

Påskedrama

"Salmer til alle tider" opplever lytterstorm som aldri før. Salmene engasjerer. Flere hundre brev strømmer inn hver eneste uke, svar på salmenøtta og ikke minst salmeønsker. Brev som forteller om hva salmene kan bety i menneskers liv.

Ja, salmene knytter kontakt mennesker imellom. Noen har direktekontakt med hverandre under og etter programmet. De deler salmeerfaringer og prøver å løse salmenøtta sammen.

Salmekontakt. På Palmesøndag blar vi i brevbunken og finner salmer som gir oss en aldri så liten forsmak på dramaet som utspiller seg påskedagene.

Og vi har følgende salmer:
Se vi går opp til Jerusalem (Sondre Bratland), Den stunda i Getsemane (Skruk), Jeg ser deg, o Guds lam (Gunstein Draugedalen), Til alle tider (Bjørn Eidsvåg), Klippe du som brast for meg (Frikirkekvintetten), Her under korset (Mannssambandet) og Salige visshet (Kenneth Sivertsen).

Som vanlig avslutter Bodil Arnesen med "Velsigning".

Forrige salmenøtt
Riktig svar siste uke skulle være "Hellig, hellig, hellig", og vinnere av salmekruset ble
Anna Rossebø fra Haugesund, Grethe Sælør fra Farsund og Trygve Moland fra Ballangen.

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen "men la kors og død og smerte" hentet?

Påskesalmer
Mange har en helt spesiell salme som har betydd mye, en salme som på en måte har blitt en favorittsalme. Fortell oss hvilken salme du gjerne vil høre i "Salmer til alle tider", og skriv gjerne hvorfor du vil høre akkurat denne. Husk at salmene skaper kontakt og binder mennesker sammen. Kanskje du skulle tenke på påskedag.

1. påskedag sender vi "Påskesalmer til alle tider" i en hel time fra kl. 22:05. Send oss din påskesaldagssalme, gjerne sammen med et påskeminne!

Send inn svaret på salmenøtta og ditt salmeønske ved å klikke her.