Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. mai 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

En sak for Mac

Agent Ellen
Agent Ellen "Mac" MacKenzie blir blandet inn i en vanskelig sak med sin egen lillebror. (Foto: Beyond Distr.)
Agent Ellen ”Mac” MacKenzie i Melbourne-politiet får prøvd sin kvinnelige intuisjon – eller magefølelse – da lillebror Michael løslates etter ti år for voldtekt.

I mellomtiden har storesøster gjort lynkarriere i politiet og blitt spaningsgruppens operative leder. Hun har fortsatt en følelse av at broren ikke er den voldsmannen myndighetene vil ha ham til å være.

En hake ved saken
Men det er en hake ved måten ”Mac” engasjerer seg i sin brors sak på. I to voldtektssaker ble han bare dømt i den siste. I den første ble han frikjent fordi ”Mac” den gang ga broren falskt alibi. Hun gjorde det pga. magefølelsen – hun kunne ikke få seg til å tro at broren kunne være voldtektsmann.

Ikke før er Michael sluppet ut av fengselet, før et av hans tidligere ofre anklager ham for å følge etter henne. Snart blir hun funnet voldtatt og drept. Hvor står storesøster ”Mac” nå?

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) begynt i avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Agent Ellen ”Mac” MacKenzie blir blandet inn i en vanskelig sak med sin egen lillebror. (Foto: Beyond Distr.)