Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. desember 2001 kl 20.30 På vei mot jul: Engler daler ned i skjul ...

Advent med Rune Larsen

. Simon Flem Devold og professor i kunsthistorie Gunnar Danbolt samtaler om englene i dette første adventsprogrammet. (Foto: Marit Hommedal)
. Simon Flem Devold og professor i kunsthistorie Gunnar Danbolt samtaler om englene i dette første adventsprogrammet. (Foto: Marit Hommedal)
Fire søndager frem mot jul skal vi tilbringe i Mariakirken i Bergen sammen med Rune Larsen og hans gjester. Hvert program tar opp et bestemt tema, og fast samtalepartner er professor Gunnar Danbolt. I kveld er det engler de snakker om. Sang og musikk er en selvsagt del av adventsserien, med det prisbelønte jentekoret Voci Nobili, Høgskolen i Bergen, som fast musikalsk følge.

Mariakirken, Bergens eldste bygning og en av Norges vakreste kirker, danner en flott ramme rundt serien. Kirken har en 500 år gammel altertavle som i følge Rune Larsen får en helt spesiell plassering i programmet.

- Vi har to enkle formål med programmene, sier programlederen. - Det ene er å skape en hyggelig førjulsstemning, og det andre er å se nærmere på en del ord og begreper vi møter nå i adventstiden. I de fire programmene tar vi for oss ”englene”, ”fred på jord”, ”kjærligheten” og ”gleden”.

I tillegg til Gunnar Danbolt, som er professor i kunsthistorie, inviterer Rune Larsen en ny gjest hver uke som deltar i samtalen.

En musikalsk gjest dukker også opp i hvert program.

Første program
I det første møtet rundt adventskransen tenner Rune Larsen lys for englene. Interessen for ”Guds budbringere” er økende blant folk flest. Gunnar Danbolt har meninger om dem, ikke minst om hvilket himmelsk system de fungerer i.

Simon Flem Devold er innbudt til å delta i samtalen. Han er en av dem som mener å ha hatt nærkontakt med de himmelske sendebud.

Artisten Odd Nordstoga kommer til Mariakirken og gir en forsmak på julens sanger.

Egenproduksjon fra NRK Hordaland
Programleder: Rune Larsen
Prosjektleder: Trond Lillealtern
Produksjonsleder: Wendla N. Black
Pressekontakt Anna-Marie Normann, 23 04 78 53

Bilder
1. Simon Flem Devold og professor i kunsthistorie Gunnar Danbolt samtaler om englene i dette første adventsprogrammet. (Foto: Marit Hommedal)

2. Gunnar Danbolt og Simon Flem Devold. (Foto: Marit Hommedal)

3. Rune Larsen er programleder for årets adventsserie. (Foto: Marit Hommedal)

4. Jentekoret Voci Nobili, Høgskolen i Bergen, er fast musikalsk følge. (Foto: Marit Hommedal)