Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. juni 2000 kl 20.15 Fotball-EM 2000: Belgia-Sverige

Fotball-EM 2000: Belgia-Sverige


NRK1 lørdag 10. juni kl 20.15
Fotball-EM 2000: Belgia - Sverige

Åpningskamp i Brussel

Sverige har fått æren av å åpne årets fotball-EM mot vertslaget Belgia. Åpningskampen spilles på Kong Baudouin Stadion i Brussel. Det er ventet et fullsatt stadion, 50.000 tilskuere, når hjemmelaget er på banen.

Kong Baudouin Stadion er hjemmearenaen til Belgias landslag, som spiller nesten alle sine kamper her. Det nye stadionet er bygget på gamle Heysel Stadion og er det største i Belgia. Hele stadionet ble renovert, noe som beløp seg til 1,5 millioner belgiske franc. Det første arrangementet som ble holdt her etter oppussingen, var en konsert med Celine Dion i 1997.

Nerver på høykant
Det er alltid mye nerver med i spillet i startskuddet går for en stor turnering, og vertslandet Belgia har et umåtelig stort press på seg når de i kveld skal traktere ballen foran elleville hjemmesupportere.

Som vertsnasjon har Belgia sluppet å spille seg gjennom kvalifiseringsrunden, men Sverige bør likevel ikke ta for lett på oppgaven i kveld. De fleste husker sikkert at Belgia slo Norge i oppkjøringen til EM med hele 2-0 på Ullevaal Stadion.

Sverige vant sin kvalifiseringspulje klart etter å ha slått England 2-1 i åpningskampen. De avsluttet puljen uten å ha gitt fra seg mer enn to poeng - totalt ingen tap og bare ett baklengsmål. England og Polen var hele ni poeng bak den skandinaviske gruppevinneren. Hvordan det går i EM, avhenger mye av om superprofilen Henrik \"Henke\" Larsson er tilbake tidsnok etter at han brakk leggen i høst.

De to andre lagene i denne gruppen er Italia og Tyrkia.

NRK1 lørdag kl 20.15

Egenprodusert sending fra NRK TV- Sporten
Kommentator: Arne Scheie
Pressekontant Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18