Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 fredag 16. mars 2007 kl 13.05 Rett på med Tron Soot-Ryen

Lar radiolytterne si sin hjertens mening

Bilde: Når Tron Soot-Ryen (bildet) byr på
Bilde: Når Tron Soot-Ryen (bildet) byr på "Rett på" i NRK P1 er det lytterne selv som får komme med sin hjertens mening om aktuelle tema. (Foto: NRK/Jon-Annar Fordal)
Topp konsentrert styrer Tron Soot-Ryen radiodebatten gjennom de 54 minuttene "Rett på" er på lufta. Tidlig fredags ettermiddager er det lytterne som spiller førstefiolin i NRK P1.

I Norges største debattprogram på radio kan de si sin hjertens mening om aktuelle tema på direkten i Norges største radiokanal.

I ti år har Rett på med Tron Soot-Ryen gått på lufta og hvert eneste år slipper flere hundre til med sine meninger på Norges største radiokanal. Oppskriften har vært den samme hele tiden. Et aktuelt emne, en for og en mot i studio og så er det fritt fram for å ringe inn og komme med sin mening.

Innringerne er mange og lytterne enda flere. Hver eneste fredag får rundt 600 000 med seg debattprogrammet. – Dermed er vi i særklasse Norges største debattprogram på radio. Her kan alle komme på lufta. Vi speiler folkemeningen. Her slipper folk til selv på direkten, sier Soot-Ryen.

Kvass ordstyrerDet vil si Tron Soot-Ryen er en kvass ordstyrer. Han tillater ikke usakligheter, personangrep eller personer som går rundt grøten. Han vil ha presise og klare meningsutsagn. Hvis ikke blir de raskt avbrutt.

Konsentrasjonen må være på topp gjennom alle de 54 minuttene vi er på lufta. Her er det ingen hvileskjær med musikk innimellom. I Rett på har vi høy puls og fullt trøkk fra vi går på lufta til vi går av igjen, påpeker Soot-Ryen.

Hele 600 000 hører på når programleder Tron Soot-Ryen og produsent Eli Bergman er på lufta med "Rett på" i NRK P1. Som journalist synes han det er svært lærerikt å lede et debattprogram som Rett på. To dager i uka jobber han med Rett på, de tre andre som journalist i magasinprogrammet Norgesglasset.

– Gjennom Rett på får jeg et meget godt inntrykk i hvordan den vanlige kvinne og menn tenker. Hva de er opptatt av. Ja, hva som rører seg i folkedypet. Det er svært ofte ting jeg kan ta med meg i mitt øvrige journalistarbeid, sier Tron Soot-Ryen.

NRK P1 fredag kl 13.05