Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 11. februar 2004 kl 20.35 Presidenten

Sam sjanser

Sam Seaborn (Rob Lowe, foran t.v.) har sluttet som kommunikasjonssjef for president Bartlet og  stiller i guvernørvalget i California. (Foto: Warner Bros.)
Sam Seaborn (Rob Lowe, foran t.v.) har sluttet som kommunikasjonssjef for president Bartlet og stiller i guvernørvalget i California. (Foto: Warner Bros.)
På spranget til California for å hjelpe Sam i valgkampen bestemmer president Bartlet seg for å vente et døgn eller to med å kommentere republikanernes skatteutspill. Presidentens rådgivere har innsett at et utspill fra Bartlet nå vil kunne ødelegge Sams sjanser i California.

Den nye kommunikasjonssjefen Will Bailey er på plass i Det hvite hus. Den forrige sjefen Sam Seaborn vil prøve seg på en ny karrière, som Californias guvernør. Men først må han vinne valget. President Bartlet gjør hva han kan for å støtte Sam.

Samtidig har president Bartlet hendene fulle med en amerikansk militær operasjon i det afrikanske landet Kundu.

Til California
Republikanernes forslag om lavere skatter er en reell utfordring for president Bartlet. Sannheten er at presidenten tenker å gjøre noe helt annet med skattene, bl.a. for å redusere et gigantisk underskudd i statsbudsjettet. Det tenker han nå å holde kjeft med til valget i California er over.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4), i kveld: "The California 47th"
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBC 
  • Warner Bros