Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. mars 2005 kl 23.15 Mord i tankene: Kontrakten

Fra svindel til mord

Simon (Jamie Theakston) og leiemorderen Terry Cameron (Adam Faith).
Simon (Jamie Theakston) og leiemorderen Terry Cameron (Adam Faith).
I Londons City drømmer unge kvinner og menn om rikdom og suksess. Det gjør også Simon Talbot og hans to unge venner. Firmaet de jobber for ser ut til å gå riktig bra, og en liten svindel kan vel ikke skade?

Men en svindel er en svindel, og for å være på den sikre siden tar Simon (Jamie Theakston) kontakt med en leiemorder i Londons East End, Terry Cameron (Adam Faith). Han kan komme til nytte hvis sjefen i firmaet truer med å avsløre dem. Men før det kommer så langt, dør offeret av naturlige årsaker.

Talbot sukker lettet ut. Nå kan han gi den avdøde sjefen skylden for svindelen. Og enda bedre er det at han ikke trenger å betale leiemorderen som slapp å utføre jobben. Men i Terry Camerons verden er en avtale en avtale. Når pengene uteblir, bestemmer han seg for å drepe dem én etter én. Men Talbot lar seg ikke skremme så lett…

Adam Faith
Skuespilleren Adam Faith døde kort tid etter innspillingen, og filmen er dedisert til minne om ham. Adam Faith var rockestjernen på 50-tallet som utviklet seg videre til å bli tv-stjerne. Han spilte blant annet kultrollen i "Budgie".

Men det er som popstjerne han huskes best blant skarene av fans. Mot slutten av 50-tallet og begynnelsen på 60-tallet var han en av Storbritannias topp tre sammen med Cliff Richard og Billy Fury. Adam Faith hadde hiter som "What Do You Want" og "Poor Me".

Adam Faith døde 8. mars 2003, 62 år gammel.

Britisk krimserie, produsert av BBC (2003)
Originaltittel: "Murder in Mind"
Episodetittel: "Contract"
Med: Adam Faith, Jamie Theakston, Raji James. Andrew Clover, William Chubb, Christine Adams, Alex Hassell
Regi: Adrian Bean
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78