Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. mai 2006 kl 23.10 Utsyn: Rør i oljeverdenen

Verdens største ubrukte oljereservoar

En liten olje-selger: Situasjonen på oljemarkedet kommer til å berøre liten og stor i hele verden. (Foto: Channel 4 International)
En liten olje-selger: Situasjonen på oljemarkedet kommer til å berøre liten og stor i hele verden. (Foto: Channel 4 International)
Under Det kaspiske hav finnes ufattelige mengder olje. Vi snakker om det største ubrukte oljereservoar på jorda, og alle vil ha en bit av kaka.

Oljeindustrien er en millardindustri regnet i dollar og går for tiden på høyoktan. Situasjonen på oljemarkedet kommer til å berøre liten og stor i hele verden.

Kveldens dokumentar tar oss med til av verdens mest oljerike områder utenfor Midtøsten, nemlig Det kaspiske hav.

Det er de kjempemessige oljeressursene i dette innlandshavet som nå motiverer byggingen av en nærmere 2 000 kilometer lang oljerørledning til markedene i Europa og i Nord-Amerika.

Kaspiske hav – Middelhavet
Vi møter bl.a. folkene på oljefeltene i Det kaspiske hav og dem som bygger den nye oljerørledningen, og vi får høre med deres egne ord om hva som foregår.

I reportasjen følger vi oljerørledningen gjennom noen av de mest utfordrende og urolige stedene på jorda: Fra Det kaspiske hav til Middelhavet.

Britisk dokumentar (2005)
Originaltittel: Extreme Oil: The Pipeline
Produsert av: Channel 4 International
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no