Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. september 2005 kl 22.10 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Hvem satt bak rattet?

Pascoes stress på jobben og Ellies aldrende far skaper problemer i forholdet for Ellie og Peter. (Foto: Stephen Morely/BBC Worldwide)
Pascoes stress på jobben og Ellies aldrende far skaper problemer i forholdet for Ellie og Peter. (Foto: Stephen Morely/BBC Worldwide)
En syklist blir påkjørt, og han dør av skadene. Dalziel er mer involvert enn han trives med, og Pascoe blir nødt til å etterforske sin egen partner. Men også Pascoe får problemer.

Dalziel og to venner hygger seg med god mat og ditto drikke på en restaurant. Utpå kvelden tar de bilen hjem. På veien skjer det en ulykke; de kolliderer med en syklist, som senere dør av skadene. Hvem satt bak rattet, Dalziel, eller vennen hans, bookmakeren Arnie Bancroft?
Pascoe får den ubehagelige oppgaven å etterforske den tragiske hendelsen.

Pascoe jobber også med en annen sak: En gammel soldat blir funnet druknet i sitt eget badekar. Mistanken retter seg mot barnebarnet og hans sosialt ambisiøse forlovede. All jobbingen har negativ innvirkning på Pascoes privatliv, der Ellie strever med at faren hennes er i ferd med å bli senil.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Innkjøpt kriminalserie fra BBC Worldwide (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe
Kveldens episode: Exit Lines
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Emma Cunniffe (Karen Spillings), Dave Hill (Arnie Bancroft), David Yelland (Major Kassell).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79,