Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. november 2011 kl 22.25 Migrapolis: Verdens beste pappa

Verdens beste pappa


Vi møter to fedre som har en helt spesiell rolle i sine døtres liv.

Lawrence Gaister (62) er et kjent fjes fra gata i Oslo. Han har vært gatemusikant på Karl Johan i førti år. De siste åra har det dukket opp en liten jente som synger sammen med ham. Det er datteren Ramona Gaister (11). Hun vil bli musiker og sanger selv, og hun er svært inspirert av faren sin. Han hjelper henne med å skrive sanger, og de øver masse sammen.

Men hvordan er det å ta med et barn på gatesang? Lawrence måtte innom barnevernet etter bekymringsmeldinger fra publikum.

Marius Holmsens liv raste sammen da kona Soad døde så alt for tidlig. Marius satt knust tilbake, med ansvaret for datteren, Maria, som bare var 18 måneder gammel. Jessheim-gutten som aldri hadde skrevet noe i hele sitt liv, bestemte seg for å skrive en bok til Maria om mammaen hennes. På den måten kommer den lille jenta til å ha mammaen med seg videre i livet.

Soad hadde familie fra Marokko. En av oppgavene til pappa Marius, blir også å sørge for at Maria får med seg hele sin kulturelle bakgrunn i oppveksten. Hvordan fikser han det?


Egenproduksjon (2011)
Reporter: Rajan Chelliah og Lotten Christiansen
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Kontaktadresse for presse: , tlf: 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no tlf: 815 65 900