Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 26. desember 2009 kl 21.35 Film: First Descent

Snowboard-revolusjonen

I
I "First Descent" blir vi med fem snowboard-ikoner, bokstavelig talt til kanten av stupet, og følge dem i det de setter utfor Alaskas snødekte fjelltopper. (Foto: Universal Pictures, MD Films)
Vi blir med fem snowboard-ikoner, bokstavelig talt til kanten av stupet. Vi følger dem idet de setter utfor Alaskas snødekte fjelltopper, noen av de mest utfordrende og farlige fjellene i verden.

Pionérene Shawn Farmer, Nick Perata og norske Terje Haakonsen, samt noen av dagens stjerner, Shaun White og Hannah Teter, har hver sin grunn for å se om de fremdeles har det som skal til for å utfordre seg selv – og gjennomføre det som kanskje er den største snowboardbragden i deres liv.

Filmen forteller samtidig historien om snowboardsportens opprørske, inspirerende og til tider kontroversielle utvikling fra undergrunnsbevegelse til fullt utviklet globalt fenomen, sett gjennom utøvernes øyne.

"First Descent" er tidenes mest påkostede snowboardfilm. Den tar oss med på en reise gjennom sportens historie i tillegg til å vise de råeste snowboardbildene som noensinne er festet til film.


Amerikansk dokumentar fra 2005
Med Shawn Farmer, Terje Haakonsen, Nick Perata, Shaun White og Hannah Teter
Produksjonsselskap: Universal Pictures, MD Films
Pressekontakt: Nathalie Sprus
23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf: 815 65 900
Nathalie Sprus