Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. august 2013 kl 20.40 Fader Brown

Et varslet tyveri


En beryktet innbruddstyv varsler fader Brown om at han akter å stjele en hellig relikvie fra kirken. Landsbypresten setter i verk en plan for å komme ham i forkjøpet, men er det nok?

Fader Brown havner i en durabelig hjernekamp med mestertyven. Det skal også vise seg at de to har en felles historie som strekker seg langt tilbake i tid.

Samtidig får landsbyen besøk av selveste biskopen, men budskapet han kommer med skaper oppstandelse.

Dette er den siste episoden i BBCs populære serie om fader Brown. Innspillingen til serie 2 startet i mai 2013 med de samme skuespillerne i de viktigste rollene.

Om serien
BBC-serien om fader Brown er basert på G.K. Chestertons kriminalromaner med handling fra landsbygda i England på 50-tallet. Fader Brown er en god mann, og en ypperlig detektiv.

I hver episode av serien løser den beskjedne katolske landsbypresten mysteriene på sin egen måte, med en god porsjon menneskekunnskap og intuisjon. Han er er ingen klassisk etterforsker, men avslører kriminalgåtene ved å søke sannheten dypt inne i sjelen til dem som er involvert.

I «Fader Brown» fortelles historiene med humor, medfølelse og en god dose dramatikk. Landskapet der handlingen finner sted er herlig britisk, med gamle hus, hemmelige hager, markedsplasser og gamle togstasjoner, alt pakket inn i vakre, landlige omgivelser.

"Sjarmerende" og "TV-nostalgi på sitt beste", skrev britisk presse da serien hadde premiere på BBC1 i januar 2013.

Britisk dramaserie i 10 deler
Basert på G.K. Chestertons bøker
Originaltittel: Father Brown
Produsert av BBC (2013)
Med: Mark Willliams, Sorcha Cusack, Nancy Carroll, Kasia Koleczek, Hugo Speer m.fl.
Presseansvarlig: Jade Josefine Nordahl / 92403873
TV-seere kan kontakte Publikumsservice/ 815 65 900