Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. juni 2009 kl 21.30 Sommeråpent

Sommeråpent i åtte uker


Ingerid Stenvold og Siv Helberg skal bytte på å sitte i programlederstolen når Sommeråpent er tilbake. Programmet sendes direkte fra Youngstorget i Oslo, men vil speile hele sommer-Norge. Det er duket for spennende gjester og artister, kokketips, konkurranser og annet sommerlig stoff.

Ingerid Stenvold leder programmet de tre første ukene og Siv Helberg de fem siste. Sommeråpent sendes mandager til og med torsdager frem til siste sending 13. august.

Årets kokker er Lise Finckenhagen, Christoffer Sjuve og Sverre Sætre. To dager i uken bytter de tre på å lage deilige sommermat.

Der ingen skulle tru at nokon kunne feriere
Oddgeir Bruaset, årets Gullrutevinner av Folkets TV-pris, har reist land og strand rundt og oppsøkt steder "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu". Med utgangspunkt i serien vil han gjennom sommeren presentere sine utrolige ferietips for Sommeråpents seere.

Lindas ferietips
Bruaset er ikke den eneste som skal gi seerne ferietips i sommer - Linda Eide har på nytt tatt på seg den røde grilldressen. Denne gangen for å markedsføre sine helt spesielle norske attraksjoner i Sommeråpent. Hva med tunnelsafari eller en tur til den skeive butikken i Åsen i Nord-Trøndelag?

Direkterapporter fra hele landet
Det direktesendte sommerprogrammet sendes i år fra Youngstorget i Oslo, men NRKs distriktskontorer skal også levere innhold til sendingene, hvilket betyr at seerne vil få rykende ferske rapporter fra alle landets kriker og kroker.

Har holdt sommeråpent før
Ingerid Stenvold er til vanlig programleder for Lydverket på NRK, men det er ikke første gangen hun leder Sommeråpent. I 2007 var Ingerid programleder sammen med Anne Lindmo.

Siv Helberg er heller ikke uerfaren på området. I1999 ble Sommeråpent sendt fra Tromsø, og Siv var den gang en av fire programledere. Helberg er også kjent som programleder for aktualitetsmagasinet Sveip på NRK2.

Egenprodudusert underholdningsprogram fra NRK Underholdning og NRK Distrikt (2009)
Prosjektleder: Ida Simonsen/Roald Øyen
Prosjektleder distrikt: Elin Helgheim
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no