Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. februar 1999 kl 21.15 Til debatt

Til debatt

NRK1 onsdag 24. februar kl 21.15

Til debatt

IT-Fornebu - en forsvarlig politisk avgjørelse?

Et flertall i Stortinget vil selge store deler av Fornebu til Fred. Olsens prosjekt IT-Fornebu, men både datanæringen og forskningsmiljøene er kritiske. Er det en forsvarlig politisk og økonomisk avgjørelse politikerne er i ferd med å ta, spør Terje Svabø i ukens Til debatt.
Førstkommende torsdag skal Stortinget bestemme om store deler av Fornebu skal selges til en såkalt \"fremtidsvisjonær\" kjøper, en avgjørelse som legger veien åpen for Fred. Olsen og Norsk Investorforums prosjekt IT-Fornebu.
Det har imidlertid kommet fram at kun én av ti bedrifter i næringen kunne være interessert i å flytte til Fornebu, og forskningsmiljøene er kritiske til nødvendigheten av et slikt prosjekt. Noen mener datanæringen er blitt brukt av IT-Fornebu for å gi legitimitet til et gunstig eiendomskjøp. Er konsekvensene av dette salget godt nok utredet? Har politikerne hørt på dem dette prosjektet gjelder, nemlig IT-næringen og forskningsmiljøene?

Desentralisering?
Datateknologi er regnet som den næringen som best kan egne seg for desentralisering til distriktene, også når det gjelder utdanning i de eksisterende institusjonene. Trenger man et IT-senter rett utenfor Oslo-gryta? Når under 100 av de aktuelle 515 målene på Fornebu skal brukes på data og utdanning, kan dette da kalles et IT-senter? Hvorfor sier forkjemperne for IT-Fornebu at det haster med å få en avgjørelse i saken? Og hvorfor er Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet imot en høring i Stortinget om prosjektet?
I panelet finner vi blant andre næringsminister Lars Sponheim, redaktør Trygve Hegnar og stortingsrepresentant Torstein Rudihagen (Ap).
Norsk Investorforum ønsker ikke å stille i debatten.
NRK1 onsdag kl 21.15
Blir også sendt torsdag kl 13.15

Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
Terje Svabø, programleder i Til debatt.
(NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

For ytterligere informasjon, kontakt:
Terje Svabø, tlf. 92 44 95 00
Cathrine Graff, 23 04 94 91
NRK Fjernsynet, Aktualitetsavdelingen, Magasinredaksjonen
Tlf. 23 04 75 02, faks 23 04 75 00
FJERNSYNETS INFORMASJONSAVDELING TLF. 23 04 78 46