Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. juni 2006 kl 23.10 Winter: Himmelen er et sted på jorden

Kappløp mot tiden

Et barn er bortført, og Erik Winter leder jakten på kidnapperen. (Foto: Markus Lindgren, SVT)
Et barn er bortført, og Erik Winter leder jakten på kidnapperen. (Foto: Markus Lindgren, SVT)
Mens Göteborg går inn i julehøytiden, er en liten gutt bortført utenfor en pub i et kjøpesenter. Winter må sende kone og barn alene på ferie mens han selv leder jakten på kidnapperen.

Mens den alkoholiserte kvinnen satt og drakk øl, satt sønnen hennes alene utenfor i barnevognen. Nå er han sporløst forsvunnet, og det slås alarm over hele landet.

Først nå får Winter vite at flere politistasjoner i byen den siste tiden har fått meldinger fra bekymrede foreldre som forteller at barna deres er blitt lokket med av en ukjent mann. Anmeldelsene er blitt lagt til side fordi alt synes å ha vært i orden med barna. Men nå begynner pressen å stille kritiske spørsmål, og trykket øker på Winter og hans team.

Også etterforskingen av voldsforbrytelsene mot fire studenter i byen står i stampe. De unge mennene er selv påfallende lite meddelsomme, og politiet har ikke greid å finne brennjernet som de tror kan ha blitt brukt til overfallene.

Om "Winter"
Winter (Johan Gry) har passert førti år. Den tidligere så innbitte ungkaren er samboer med Angela og pappa til lille Elsa, og slites mellom hensynet til familien og den krevende jobben med å etterforske Göteborgs voldsforbrytelser.

På Winters team finner vi Bertil Ringmar (Krister Henriksson), som er avdelingens ringrev og Winters mest betrodde kollega. Fredrik Halders (Lennart Jähkel) er noe av en grinebiter på overflaten, men under skjuler det seg et varmt hjerte. Aneta Djanali (Marie Kuhlberg) har en skarp replikk og ditto hjerne, samtidig som hun er lydhør og empatisk. Lars Bergenhem (Niklas Hjulström) er ung og ambisiøs, men har en tendens til å bli nedslått og usikker fordi han engasjerer seg så sterkt følelsesmessig i sakene. Janne Möllerström (Pierre Lindstedt) er teamets researcher og ordensmann.

Programmet er sendt tidligere.


Svensk kriminalserie
Originaltittel: Kommissarie Winter: Himlen är en plats på jorden
Basert på Åke Edwardsons bok
Produksjon: SVT Drama (2003)
Regi: Eddie Thomas Petersen
I rollene bl.a. Johan Gry, Krister Henriksson, Lennart Jähkel, Maria Kuhlberg, Niklas Hjulström, Pierre Lindstedt og Ulricha Johnson
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36LENKER
  • Hjemmeside