Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 1. november 2004 kl 20.35 Presidenten

Råtten makker

Underveis mot sin annen presidentperiode byttet Josh Bartlet visepresident, og den tidligere makkeren bebuder nå en bok der han tar et oppgjør med presidenten.

Grunnen til at byttet var en uoverensstemmelse med den daværende visepresident Hoynes og presidenten. Det kan nå komme til å koste Bartlet dyrt. Hoynes lover at boken han skriver, kommer til å sette presidenten i forlegenhet.

Som om det ikke er nok, planlegger Hoynes også stille som presidentkandidat.

CJ på defensiven
Samtidig er pressetalskvinne CJ Clegg havnet i en opphetet diskusjon med den brysomme talkshowverten Taylor Reid. Da er det at hun får nyheten om Hoynes’ forræderi midt i ansiktet.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for at det han tror på også er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm, bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie (2002/2003)
Originaltittel: The West Wing (Serie 5)
Kveldens episode: Full Disclosure
Produksjon: Warner Bros.
Med: Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dulé Hill, Janel Moloney, Bradley Withford og Stockard Channing
Pressekontakt:Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57

LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer