Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. januar 2004 kl 00.35 Radiohead i Montreux

Roste rockere

Engelske Radiohead er stadig populære, og i kveld kan du oppleve rockebandet live i Montreux der de spilte på jazzfestivalen i fjor sommer (Foto: Jason Evans/ EMI Records)
Engelske Radiohead er stadig populære, og i kveld kan du oppleve rockebandet live i Montreux der de spilte på jazzfestivalen i fjor sommer (Foto: Jason Evans/ EMI Records)
Engelske Radiohead blir stadig rangert høyt på lister over beste band og beste album, og har en enorm og trofast tilhengerskare. I kveld kan du oppleve rockebandet live i Montreux der de i fjor sommer fremførte både nytt og gammelt materiale.

Kveldens program inneholder også eksklusive intervjuer med band-medlemmene Thom Yorke, Ed O’Brian, Johnny Greenwood, Colin Greenwood og Phil Selway.

Kritikerroste
Radiohead slo først an på scenen tidlig på 90-tallet med sin store hit "Creep". Bandet har siden gitt ut en rekke kritikerroste og varierte album. "OK Computer" fra 1997 er stadig på kritikernes lister over tidenes beste album, og enkelte mener Radiohead med rette truer den musikalske kronen som Beatles i så mange år har besittet.

Lojale
Medlemmene i bandet har holdt sammen siden skoledagene, og de har overlevd både gode og dårlige tider sammen.

Musikerne snakker mer om samarbeid, musikalsk utvikling, utfordringer og engasjement – godt supplert av musikken og opptredenen fra Jazzfestivalen i Sveits i juli i fjor.

Innkjøpt musikkdokumentar og konsertopptak fra 2003
Prosjektleder i NRK: Niels Bierge
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97