Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. oktober 2006 kl 23.15 Sopranos

Vitos dobbeltliv

Tony Soprano (James Gandolfini, t.h.) og klanen er sjokkert over ryktene om Vito. (Foto: HBO)
Tony Soprano (James Gandolfini, t.h.) og klanen er sjokkert over ryktene om Vito. (Foto: HBO)
Christopher Moltesani, en av Tony Sopranos betrodde menn, blir tipset om at Vito fører et dobbeltliv som homse.

Nyheten slår ned som en bombe, og ingen kan tro det de hører. Tony og Silvio drar ut for å lete opp Vito og komme til bunns i ryktene.

Trå varsomt
Men hvor er han? Tony gir karene i klanen ordre om å trå varsomt fram. Vito har stukket seg vekk nede ved strandkanten, men da Benny og Terry Doria finner ham, hiver han seg i bilen og kjører av gårde. Etter å tømt huset sitt for kontanter, kysser han ungene farvel og flykter hals over hode.

Et besøk hos psykologen
Neste gang han er hos dr. Melfi benytter Tony anledningen til å snakke om saken med familiepsykologen. Dr. Melfi appellerer til Tony om å tenke etter hva han har gått igjennom i det siste. Tony tygger på dette. Etter hvert innser han at også han fikk en ny sjanse da han kom til kort.

Om serien
Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for mafiabossen Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han ikke alltid har like stort hell med. Konfliktene har vært mange med kona Carmela, sønnen A. J. og søsteren Janice. Så det er kanskje ikke så rart at Tony har hatt behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The Sopranos (Season 6)
Episodetittel: Live Free or Die
Produsert av: HBO
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Dre De Matteo (Adriana La Cerva), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Steve Buscemi (Tony Blundetto), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr.)
Pressekontakt: Steinar Dahl, 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer