Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. oktober 2004 kl 23.20 Nattkino: Cape Fear

En psykopats hevn

Max Cady (Robert De Niro) tar hevn over advokaten Sam Bowden (Nick Nolte).
Max Cady (Robert De Niro) tar hevn over advokaten Sam Bowden (Nick Nolte).
Regissøren Marin Scorsese hadde stor suksess i 1991 med sin nyinnspilling av 60-tallsklassikeren "Cape Fear". Robert De Niro, Nick Nolte og Jessica Lange spiller hovedrollene i denne nervepirrende thrilleren om en advokat som blir forfulgt av en eksklient.

Etter å ha sonet en lang fengselsstraff for seksuelle overgrep, oppsøker Max Cady (Robert De Niro) mannen som ble oppnevnt som hans offentlige forsvarer, Sam Bowden (Nick Nolte). Psykopaten Cady begynner å plage Bowden og hans familie på grunn av en rapport som Bowden ikke tok hensyn til under rettssaken – en rapport som sannsynligvis ville ha frikjent Cady.

Advokat Bowden har ikke bare en noe frynset arbeidsmoral, også privat skranter det litt på området. Han er i gang med å innlede et utenomekteskapelig forhold til kollegaen Lori Davis (Illeana Douglas). Han og kona Leigh (Jessica Lange) har allerede vanskeligheter i forholdet på grunn av Sams tidligere eskapader utenfor ektesengen.

Max Cady infiltrerer familien på en snedig måte ved å dyrke et slags vennskap med Bowdens tenåringsdatter Danielle (Juliette Lewis). På grunn av foreldrenes vanskelige forhold er Danielle mottakelig for Cadys tilnærmelser.

Mitchum og Peck
"Cape Fear" ble første gang filmet i 1962 med Robert Mitchum og Gregory Peck i hovedrollene. Disse to har for øvrig små roller også i Martin Scorseses versjon fra 1991. Både Robert De Niro og Juliette Lewis ble nominert til Oscar-prisen for sine roller i filmen.

Amerikansk psykologisk thriller (1991)
Originaltittel: "Cape Fear"
Med: Robert de Niro, Nick Nolte, Jessica Lange, Juliette Lewis, Joe Don Baker
Regi: Martin Scorsese
Pressekontakt:Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78