Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. mars 2001 kl 20.20 Den store klassefesten

Den store klassefesten (ttv)


NRK1 lørdag 10. mars kl 20.20
Den store klassefesten (7)

Clemet mot Eidsvåg

Kristin Clemet (43) og Bjørn Eidsvåg (46) skal kjempe om førsteplassen i klassefesten hos Dan Børge i kveld. Kristin Clemet stiller med sin klasse fra Oslo Handelsgymnasium og Bjørn Eidsvåg med sin fra Sauda Gymnas. Baccara 2000, med de to spanske kvinnene Mayte Mateos og Cristina Sevilla, er kveldens artister.

Kristin Clemet er født 20. april 1957 i Harstad, men vokste opp i Bærum og Oslo. Hun gikk på barneskolen på Grefsen og ungdomskolen på Sandaker før hun begynte på videregående på Oslo Handelsgymnasium. Clemet er siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bergen. Faren, Fritjof Clemet, var tidligere generalsekretær i Høyre og moren var hjemmearbeidende. Kristin er eldst av to søstre. Hun er samboer med Michael Tetzschner, som er gruppeleder for Høyre i Oslo bystyre. Sammen har de to barn.

Clemet har en lang politisk karriere bak seg, blant annet som statsråd for Arbeids- og administrasjonsdepartementet i Syse-regjeringen. Hun trakk seg fra topp-politikken da hun var 36 år gammel. I dag er hun viseadministrerende direktør i NHO og sentralstyremedlem i Høyre. Hun blir beskrevet som analytisk, dyktig, beintøff, kompromissløs, hun elsker selskaper og har lakenskrekk, har kun ett skjørt, elsker slalåm og har telefonskrekk.

Clemet var svært godt likt på skolen, og får mye av æren for et godt klassemiljø. Hun var lynrask i maskinskriving, veldig god i samfunnsfag, ikke så begeistret for mattematikk, kjemi og fysikk og var svært god til å skrive stiler. Det blir sagt om henne at hun kan holde det gående med hvilken som helst bordkavaler!

Rockepresten
Bjørn Eidsvåg er født 17. mars 1954 i Sauda, men bor i dag i Lier utenfor Drammen. Han har yrke \"rockeprest\" og har drevet med musikk siden han var 12 år. Faren var baker og kom fra en sterkt troende familie. Moren var sterkt medvirkende i bakeriet, men var fra et mindre strengt religiøst hjem. Bjørn har to søsken. Ragnhild, Bjørns kone, har han vært med kjæreste med siden han var 16. De giftet seg i 1974 og har tre barn sammen. Eidsvåg er utdannet teolog.

Han har gitt ut 16 album, det første i 1976, \"Inn for landing\". Det siste kom i høst og heter \"Hittil og Littil\". Han har toppet VG- og Hit 40-listen, han har mottatt salgstrofeer fra sølv til dobbelt platina, har mottatt Spellemannprisen og vært nominert 10 ganger. I 1997 ble han kåret til Årets Spellemann. For tiden er han i et 5-års prosjekt hvor han skal ha i overkant av 40 konserter i de fleste store, norske byer.

På skolen ble han noen ganger kalt \"bollemannen\". Fra bakeriet til faren hendte det han tok med seg noen godbiter...Bjørn var en høy og slank gutt med bustete hår. Han var god i volleyball og løp 60-meteren på 7,2. Bjørn fortsatte å gå på bedehuset selv etter at han hadde fått langt hår og spilte rock og hadde \"møtt\" Beatles. I forbindelse med opptreden på Folkets hus (djevelens hus), fikk han telefontrussel om å \"brenne i helvete\" og han ble bedt høyt for av en vekkelsespredikant. Derfor bestemte han seg for å studere teologi, \"jeg skal kunne boka bedre enn dem\". Da var han 14 år.

NRK1 lørdag kl 20.20

Egenproduksjon fra NRK Underholdningsavdelingen
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Siss Kvamme, 90828817
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Bjørn Eidsvåg, Dan Børge Akerø og Kristin Clemet (Scanpix foto: Knut Fjeldstad)un ejfkdslf