Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. september 2000 kl 21.30 Først & sist

Først & sist


NRK1 fredag 22. september
Først & sist med Fredrik Skavlan

Følger suksessoppskriften

For fjerde sesong på rad er det klart for \"Først og sist\" med Fredrik Skavlan og hans utegående reporter Marit Åslein. Det er enestående for NRKs fredagsunderholdning at et program står på sendeplanen så mange sesonger på rad. Hver fredag i vår så rundt 860.000 mennesker programmet. Den gjennomsnittlige markedsandelen var på 50 prosent.

Fredrik Skavlans oppskrift har altså hatt så stor suksess at showet fortsetter uforandret også denne høsten. - Hvorfor forandre et konsept som fungerer? I denne rollen og formen trives jeg best, sier Fredrik Skavlan.

Fredagskongen
Pressen har lovprist programmet, og Skavlan får mye skryt for å fremheve sine gjester og få dem til å snakke åpent og direkte. I vårsesongen har \"kremen av norsk offentlighet\" vært på besøk hos Skavlan, og denne høsten vil han invitere flere.

Mye av Skavlans styrke er humoren og den kjappe replikken, noe som hjelper ham til å komme på bølgelengde med sine gjester\"

- Jeg fokuserer konsekvent på samtalen gjestene i mellom. Målet mitt er å få i gang samtalen, så kommer dynamikken av seg selv når de begynner å snakke med hverandre, sier han.

Aktualitet og atmosfære
Fra mandag til torsdag jobber redaksjonen på spreng med å bestemme hva fredagens program skal fylles med. Aktuelle tema i nyhetsbildet har førsteprioritet. Dette samt en behagelig og humoristisk atmosfære i studio skal få seerne til å svitsje over til Skavlan hver fredag kl. 21.30.

Og med Skavlan som lun talkshow-vert, og Marit Åslein som nysgjerrig utegående reporter, vet vi hva vi har i vente. - Skulle vi likevel snakke om forandringer, skjer de i det skjulte og underveis, og er ikke noe seerne skal legge spesielt merke til - annet enn at showet forhåpentligvis blir bedre, sier Fredrik Skavlan.

NRK1 fredag kl 21.30

Bilde
Fredrik Skavlan og Marit Åslein er tilbake med nye programmer. (Foto: May Langhelle)


Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Fredrik Skavlan
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18 (sabine.hammari@nrk.no)