Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. desember 2003 kl 19.30 Schrödingers katt

Jula på planeten Mars

Gry Molvær tar deg med til planeten Mars
Gry Molvær tar deg med til planeten Mars
1. juledag lander en romsonde på planeten Mars. Schrödingers katt har besøkt den europeiske romfartsorganisasjonen ESA og vært med på de siste forberedelsene.

Finnes det liv på den røde planeten? Katta skal vise hvordan den første europeiske Mars-landingen vil komme til å se ut, dersom alt går etter planen 1. juledag.

Fra 1. juledag kan vi også følge med på selve landingen på nettsidene til Schrödinger katt: www.nrk.no/katta

Vidundermiddel og piper
I kveldens program skal Gry Molvær og redaksjonen også sjekke ut et mulig nytt vidundermiddel mot det verste og for det meste, nemlig rosenrot. Den norske planten har i folketroen vært antatt å ha helsefremmende virkning, og nå forskes det seriøst på hva det er som er så fantastisk med rosenrot.

Et annet tema i kveld er vedfyring og astma. En enkel innretning kan faktisk samle opp det skadelige støvet. Hvordan den virker og hvorfor den ikke står på alle piper, får du svaret på i Schrödingers katt.

Om Schrödingers katt:
Programmet samler ca 600.000 seere hver uke. Nylig fikk programleder gry Molvær Folkeopplysningsprisen 2003. "Programleder Gry Molvær presenterer vanskelige temaer i et språk som mange forstår", mener juryen for Folkeopplysningsprisen 2003.


Programleder: Gry Molvær
Prosjektleder: Sigrid Gjellan sigrid.gjellan@nrk.no
Presse: Erik Bull , tlf 73881661 mob. 99599760