Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. oktober 2008 kl 23.15 Si at du elsker meg

Sex på kommando

Palek (Adam Scott) er lei av å ha sex på kommando med kona Carolyn (Sonja Walger) og sprekker boblen i terapitimen. (Foto: Minotaur Int.)
Palek (Adam Scott) er lei av å ha sex på kommando med kona Carolyn (Sonja Walger) og sprekker boblen i terapitimen. (Foto: Minotaur Int.)
Å leve sammen er ikke enkelt. Dette er historien om tre par som kjemper for å holde forholdet flytende, og én kvinne som viser dem hvordan de skal gjøre det.

I denne amerikanske dramaserien følger vi tre par som går til den samme samlivsterapeuten, Dr. May Foster. Det eldste paret, David og Katie, er gift og har to barn, men de har ikke hatt sex på over et år. Carolyn og Palek, som er i 30-årene, sliter med å bli gravide og har gjort sex til en plikt. Det yngste paret, Hugo og Jamie, klarer knapt å holde fingrene fra hverandre, men her det derimot spørsmålet om tillit som tynger.

Et spørsmål om tillit
Hugo sliter nemlig med å overbevise Jamie om at det er henne han vil ha. Uansett hva han sier eller gjør, tror hun fortsatt at han kommer til å være utro. Jamie søker stadig etter en bekreftelse hun ikke kan få, mens Hugo trenger å være sammen med ei jente som stoler på ham.

Katie og David er eksperter på å få familiebedriften til å gå rundt, men glemmer å bruke overskuddet på hverandre. Katie har startet ekteskapsrådgivningen hos Dr. May alene, siden David fortsatt er i fornektelse. Der får hun i oppgave å finne tilbake til sitt seksuelle jeg.

Sexlivet til Palek og Carolyn er ikke lenger styrt av lyst, men etter temperatur, eggløsning og hormoner. Palek er lei av å ha sex på kommando og lyve om situasjonen. Dr.May forslår at de kanskje bør teste seg hos en fertilitetsklinikk, noe Carolyn allerede har gjort i all hemmelighet. Så hva gjør de da hvis det er Palek det er noe galt med?

Om serien
Kvinnen, som skal rådføre de tre parene i samlivets mange utfordringer, spilles av den amerikanske skuespilleren Jane Alexander. I rollen som hennes ektemann Arthur, finner vi David Selby, som mange vil kjenne igjen som Richard Channing i "Falcon Crest".

"Si at du elsker meg" er en svært åpen og ærlig serie i ti deler, hvor de fleste som befinner seg i et parforhold vil møte seg selv i døra opptil flere ganger. Alle episodene er skrevet av Cynthia Mort og regien er ved Patricia Rozema.

Simulert sex
Da første episode av "Si at du elsker meg" gikk på lufta i USA i fjor, gikk det hardnakkede rykter om at sexscenene i serien var ekte. Til slutt måtte regissør Patricia Rozema ta bladet fra munnen:

"Det forekommer ikke virkelig sex i serien. Men det er riktig at en av våre produsenter hadde en idé om å filme ekte sex for serien. Jeg ga beskjed om at han i så fall måtte han finne en annen regissør enn meg. Jeg var ikke interessert i noe slikt."

Amerikansk dramaserie i ti deler (2007)
Orginaltittel: Tell me you love me, series 1
Produsert av HBO
I rollene bl.a.: Jane Alexander (May Foster), David Selby (Arthur), Michelle Borth (Jamie), Luke Farrell (Kirby (Hugo), Ally Walker (Katie), Tim DeKay (David), Sonya Walger (Carolyn), Adam Scott (Palek)
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf. 23 04 41 01
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no

LENKER
  • Les mer