Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. mai 2008 kl 19.55 Edel vare: Melodi Grand Prix

En hyllest til norske MGP

Elisabeth Andreassen (t.v.) og Hanne Krogh er selvsagt med når
Elisabeth Andreassen (t.v.) og Hanne Krogh er selvsagt med når "Edel vare" tar for seg den norske Melodi Grand Prix-historien. Her som Bobbysocks anno 1985. (NRK-foto: Barbara Halden)
Som en oppladning til kveldens Eurosong-finale byr "Edel vare" denne gang på et tilbakeblikk på den norske Grand Prix-historien. Programmet blir et overflødighetshorn av små og store begivenheter fra 1960 og fram til i dag, lover Andreas Diesen.

Det var i 1960 at historiens første norske Melodi Grand Prix-finale ble holdt i NRKs tv-studio på Marienlyst. Siden har Melodi Grand Prix vært en av årets store festdager for norske tv-seere.

Andreas Diesen har satt sammen en kjærlighetserklæring til slagerkonkurransen, fullspekket av høydepunkter, pussigheter, skandaler, parodier og diskusjoner.

Både kjent og glemt
Her er både kjente og kjære innslag og overraskende episoder vi hadde glemt. Norske personligheter som har satt sitt preg på konkurransen opp gjennom årene er selvsagt med, som Jahn Teigen, Anita Skorgan, Elisabeth Andreassen og Ketil Stokkan.

En annen medvirkende er Hanne Krogh, som forteller om hvordan hun opplevde det da Norge i 1985 for første gang vant den internasjonale finalen.

Også dagens Grand Prix-general, Per Sundnes, bidrar med anekdoter fra slagerkonkurransens brokete historie.

Om serien
NRKs underholdningsarkiv er fylt til randen av godbiter gjennom femti år. Nå har Andreas Diesen gjort et nytt dypdykk i skattene og byr på nok en omgang av serien "Edel vare". Igjen er det våre ypperste humorister og artister fra 60-tallet og fram til i dag vi får gjenoppleve.

De seks programmene er bygd opp rundt ulike temaer. Det første tok for seg humoristenes lek med mat og drikke. Senere temaer har vært artister og komikere som opptrer i tospann, og kontroversielle humorinnslag i "Bråk og brudulje". Neste program, "Norgesvenner fra fjern og nær", skal handle om utenlandske artister som nordmenn har trykket til sitt bryst. I det siste programmet blir det gjensyn med legendariske humorinnslag med skjult kamera.

Egenprodusert underholdning (2008)
Ved Andreas Diesen
Regi: Erik Meyn
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900