Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. januar 2001 kl 22.00 Kjærleik: Jakta på kjærleiken

Kjærleik: Jakta på kjærleiken (ttv)

NRK1 onsdag 10. januar kl 22.00
Kjærleik (1:3) Jakta på kjærleiken

Monica møter Ibrahim

Monica er snart 30 år og singel. En dag møter hun Ibrahim, og dagene forandrer seg. \"Jakta på kjærleiken\" er den første av tre onsdagsdokumentarer signert Liv Berit H. Gilberg. Filmene handler om kjærlighet og kjærlighetens vilkår i forskjellige stadier av livet.

Hva er det med kjærligheten? Hva er det med drømmen om lykke? Hva slags drivkraft er dette som er så sterkt? Hva skjer når du ikke finner kjærligheten? Forandrer våre tanker om kjærligheten seg når vi blir eldre? Dette er spørsmål regissør Liv Berit H. Gilberg prøver å finne svar på.

Dyster statistikk
Statistikken er dyster. Mellom 40 og 50 prosent av alle som avgir ekteskapsløfte ender opp med samlivsbrudd. Og mindre enn halvparten av dem som holder sammen er virkelig tilfredse i sine samliv. Samboerforhold har enda dårligere odds.

Mister vi illusjonene etter hvert som vi møter livets barske realiteter og alderen gjør oss kloke av skade? Er det virkelig så vanskelig å dele livet med et annet menneske?

Single
I den første dokumentarfilmen møter vi Monica (29). Hun er en moderne ung kvinne med jobb, gode venner og mange interesser. Men selv i en travel hverdag er det rom for romantikk. Monica savner noen å dele livet med. Men når vet man at en person er den rette? Monica har som mange andre prøvet og feilet, men hun er fortsatt single. Jakten på kjærligheten har så langt vært resultatløs.

Når hun en dag treffer Ibrahim, får livet et annet innhold. Monica bestemmer seg for å legge bort \"ungkarskvinne\"-vanene. Hun begynner til og med å lage mat. De er sammen nesten hver dag. Men Monica er usikker. For hva er forelskelse, og hvordan vet man når man er forelsket? Og hva med Ibrahim - er han forelsket i henne?

Ulike stadier
Filmserien behandler temaet kjærlighet med utgangspunkt i tre ulike livssituasjoner. Den andre filmen (17.1.) handler om Grete og Helge. De er i slutten av 30-årene og har tre barn.
I en travel hverdag kan det være vanskelig å få tid til å dyrke kjærligheten.

Den tredje filmen (24.1.) handler om Lidvor (75) og Peer (80). For dem gjelder det å ta vare på den tiden de har. - For hver dag vi er sammen blir det en dag mindre for en av oss å være alene, sier Peer.

NRK1 onsdag kl 22.00

Dokumentarfilmserie i tre deler
Regi: Liv Berit H. Gilberg
Prosjektleder: Hanne Hoel
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)


Bilde
Monica er snart 30 år og ungkarskvinne. Men så møter hun Ibrahim. (Foto: Liv Berit H. Gilberg)