Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 17. november 2006 kl 19.25 Mat med Niklas

Noe mer før vi stenger?

Den svenske tv-kokken Niklas Ekstedt byr på litt til før han stenger. (Foto: Olof Rydén, SVT)
Den svenske tv-kokken Niklas Ekstedt byr på litt til før han stenger. (Foto: Olof Rydén, SVT)
Den svenske tv-kokken slukker snart lyset på sitt kjøkken, men før han stenger, holder han fest for Tina Nordström (fra "Tinas kjøkken") og hennes reporter Pelle Westman.

Når de tre har kalas, blir det noe sterkt og fargerikt. De søker seg inn mot sørstatene av USA, nærmere bestemt til Louisiana der franske settlere landet etter at britene hadde drevet dem vekk fra den første kanadiske kolonien (Acadia). Slik oppsto cajun-kulturen, som lever i beste velgående, ikke minst cajun-kjøkkenet.

Hett krydder og whiskysaus
Etter entreen med med hotte cajunkreps følger Rockefeller-østers.

Tina, Pelle og Niklas avslutter med en smakfull brødpudding tilsatt whiskeysaus.

Mer om serien
I fjor hadde Niklas Ekstedt sin første sesong som tv-kokk i Sveriges Television. Vi møter ham sammen med kjøkkenskriveren Sara W. Arén. Kokebokforfatteren Lisa F. Winbladh dukker opp, og reporteren Christer Lundberg bidrar med innslag om ulike matfenomener i Sverige. "Mat med Niklas" har sending hver uke resten av sommeren.

Svensk matserie (2005)
Originaltittel: Mat/Niklas
Produsert av: SVT/Nordvisjon/samproduksjon
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no








LENKER
  • Les mer