Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. januar 2002 kl 18.30 Tiden før Tim

Den løse skruen

Nina (Cecilia S. Jørgensen) og Tim er på modellkonkurranse. (NRK-foto: Ole Kaland)
Nina (Cecilia S. Jørgensen) og Tim er på modellkonkurranse. (NRK-foto: Ole Kaland)
Tim har reist tilbake i tid for å forhindre at en skrue blir festet under korpsbussen som kjørte utfor veien. Han Nina som under press fra moren skal være med i en modellkonkurranse.

Nina (Cecilia S. Jørgensen) er datter til bilmekanikeren (Gard Eidsvold) som jobber på verkstedet der bussen blir sjekket. Midt under sjekken ringer hun faren for å få hjelp til å komme seg ut av situasjonen moren presser henne til. Dermed blir bussen sendt av gårde uten at faren oppdager den løse skruen.

Tim må hindre Nina i å ringe faren sin. Faren må ikke bli forstyrret, slik at han får festet skruen. Da vil vel ikke bussen kjøre utfor veien….

Om serien
”Tiden før Tim”er historien om Tim (Niklas Knudsen), han er 13 år og spiller i korps. Korpset skal på busstur, men underveis forulykker bussen, og Tim, som er den hardest skadde, blir liggende i koma.

Politiet har fem teorier om årsaken til ulykken: en løs skrue under bussen, en møtende bil i stor fart, en hund som løper langs veien, glatt vegdekke eller en mobiltelefon som ringer inne i bussen.

Bussulykken og politiets teorier er rammen rundt seriens egentlige historie, der Tim reiser tilbake i tid, til tiden før uhellet. 13-åringen har gitt seg selv en stor oppgave: å forhindre ulykken.

Tim forstår at det som gjelder er å ordne opp i og avverge de fem årsakene i å trå til verks. Som følge av hans opprydding kommer han i kontakt med et knippe barneskjebner som er på kollisjonskurs med sine foreldre. Disse barna blir dermed en del av fortellingen, og Tims inntreden er med på å løse flokene for dem. Men dette blir bare et delmål ettersom hans hovedoppgave er å avverge bussulykken.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert dramaserie
I rollene: Niklas Knudsen, Marthe Sofie Løkeland Eide, Noah Vagle, Cecilia S. Jørgensen, Axel Fidje Zeiner, Petrine Nyhus, Carina Skaug, Sven Nordin, Turid Gunnes, Agnethe Haaland, Gard Eidsvold, Liv Bernhoft Osa, Johannes Joner, Trine Svendsen, Andrine Sæther, Kristin Kajander, Kim Haugen og Jon Eivind Gullord.
Manus: Petter Rosenlund
Musikk: Jørn Christensen
Regi: Anne-Marie Nørholm
Prosjektleder: Kirsti Holm-Glad/Ragnheidur Harvey, 23 04 90 61
Pressekontakt:SAbine Hammari, 23 04 99 18 /90 18 36 10

Bilde
Nina (Cecilia S. Jørgensen) og Tim er på modellkonkurranse. (NRK-foto: Ole Kaland)