Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. juli 2005 kl 23.25 Little Britain

Folk og røvere i Storbritannia

Daffyd (Matt Lucas) er stolt av å være den eneste homofile i landsbyen. (Foto: BBC Three)
Daffyd (Matt Lucas) er stolt av å være den eneste homofile i landsbyen. (Foto: BBC Three)
Komikerne Matt Lucas og David Walliams drysser flere snåle og sære framtoninger ut av ermet på sin elleville reise rundt omkring i det britiske øyriket.

Daffyd Thomas er stolt av å være den eneste homofile i byen. Han blir derfor mer enn overrasket når han oppdager at noen har kjøpt avisen hans, "Gay Times", i aviskiosken. Andy sitter i rullestol, men har mange ferdigheter til tross for dette. Nå insisterer han på å ta på seg smurfedrakten sin når han skal spise på en trendy kinesisk restaurant.

I nummer 10 Downing Street blir det et ublidt møte mellom Sebastian og statsministerens kone, og på den psykiatriske institusjonen Flatley sørger pasienten Anne for å forstyrre Dr. Lawrence når han skal vise en inspektør rundt på stedet. Slankeeksperten Marjorie Dawes presenterer kurset sitt for vektvokternes slanker av året, Cliff Roberts.

Om serien
Little Britain er opprinnelig en svært populær radioserie som BBC nå har laget fjernsyn av. I åtte programmer inviteres seerne til å bli med på en ellevill oppdagerferd på de britiske øyer, hvor innbyggerne ikke er mindre elleville. Det sørger nemlig komikerne Matt Lucas og David Walliams for. Disse to spiller samtlige roller, og fortelleren Tom Baker er på plass med veltalende og innsiktsfulle kommentarer.

Vi blir med på en begivenhetsrik reise til det skotske høylandet, gjennom Wales og den rolige engelske landsbygda til de noe mindre rolige bydelene i de store byene. Og persongalleriet er mangfoldig. Her er et lite utvalg: Daffyd er den eneste homofile mannen i landsbyen – og sånn skal det også være hvis han får bestemme, tenåringen Gary har et usunt forhold til sin beste venns bestemor, Marjorie Dawes er en slankeekspert med tvilsomme metoder og skolejenta Vicky Pollard er alle læreres og sosialarbeideres skrekk.

Britisk komiserie (2003)
Produsert av BBC Three
Originaltittel: "Little Britain"
Med Matt Lucas, David Walliams, Tom Baker
Hjemmeside: http://www.bbc.co.uk/tv/littlebritain/index.shtml
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78


LENKER
  • http://www.bbc.co.uk/tv/littlebritain/index.shtml