Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 31. oktober 2007 kl 22.30 Migrapolis: Du skal ikke skue hunden på hårene

Ingen er helt A-fire…

Maryan Haji Mohamud fra Somalia sitter i kommunestyret i Søndre Land. Her med ordføreren Reidar Eriksen (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Maryan Haji Mohamud fra Somalia sitter i kommunestyret i Søndre Land. Her med ordføreren Reidar Eriksen (Foto: Arne Raanaas, NRK)
Vi dømmer ofte folk etter førsteinntrykket, men noen mennesker kan leve helt andre liv enn du først trodde. Denne uken møter du tre mennesker med yrker eller hobbyer som er helt annerledes enn deres likemenn.

Maryan bor på Søndre Land og er fraskllt tobarns-mor, jobber som lærer og er politisk engasjert. Det spesielle er at kommunepolitkeren er somalisk, og bærer sitt skaut med stolthet i kommunestyresalen. Hun representerer Arbeiderpartiet, og hjertesakene er skole og integrering av innvandrerkvinner i lokalsamfunnet.

Glam, fart og spenning
På Wallmans salonger i København synger og underholder Marit Strømøy nesten hver kveld. Det er mye glamor, sminke og glitrende kostymer. Men på fritiden går det i speedbåtkjøring over hele verden. Interessen fikk hun fra faren som lærte henne opp. Marit elsker sitt "dobbeltliv" mellom fart og glam.

Iransk mann jordmor i Odda
Borzoo Haddadi visste tidlig i livet at han ønsket å bli jordmor, men i hjemlandet Iran er det ikke et yrke for en mann. Han tok utdannelsen i Sverige, og etter noen år flyttet han til Odda i Norge. Borzoo har tatt imot 2600 barn, hvorav rundt 600 i Norge. Han har fortsatt kontakt med flere av familiene han var fødselshjelper for.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen, tlf: 95 22 51 63 veslemoy.hvidsteen@nrk.no
Kontaktperson: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no