Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. september 2009 kl 17.30 Åpen himmel: Livsglede

Livets små gleder

Hanne Mathiassen er både reporter og diktleser i
Hanne Mathiassen er både reporter og diktleser i "Åpen himmel". (Foto: Sanden Media)
I tre uker skal "Åpen himmel" handle om livsglede. Hanne med Downs syndrom er både reporter og diktleser i programmene, som også har nye gjester hver uke. I dag møter vi fotballspilleren Steffen Hagen.

-I Norge jager vi etter suksess og penger, men i fattige deler av verden er man flinkere til å ta en dag om gangen. Da gleder man seg mer over de små gledene man har i hverdagen.

Det sier fotballspilleren Steffen Hagen, tippeligalaget Odd s forsvarspiller. Han regnes som et av Norges største fotballtalenter og har spilt på en rekke alderbestemte landslag.

I dag er han gjest i "Åpen himmel" der han forteller om sitt opphold på Madagaskar hvor han flyttet sammen med sine foreldre da han var 10 år gammel. Foreldrene jobbet som misjonærer i 5 år. – Menneskene der har ikke så mye penger, men jeg har erfart at jeg ikke har vært noe annet sted hvor de smiler så mye.

Livsglade Hanne
Foruten Steffen Hagen byr "Åpen himmel" på et møte med Hanne Mathiassen, et menneske med masse livsglede og mot. Hun har Downs syndrom, og i programmet er hun både reporter og diktleser. Hun har nemlig skrevet mange dikt der hun gjør seg sine tanker om livet. Noen av diktene er tonesatt og kommer ut på CD denne høsten. 1 2005 fikk Hanne Livsvernprisen for sitt mot, engasjement og bidrag i debatten om sorteringssamfunnet.

Livsgleden i "Åpen himmel" kommer også til uttrykk gjennom sang og musikk Barnekoret Gla’Vox og Nina Gromstad Hogness sørger for det. Sistnevnte synger en av Hannes tekster, og den ytre ramme for musikken er Gulset vakre kirke i Skien.

Dette er det første av i alt tre programmer som handler om livsglede. Det er forskjellige gjester, men Hanne med Downs er med i alle. Programmene er produsert for NRK av Sanden Media As i Kristiansand.

Prosjektleder i Sanden Media: Brita Sørli Jærnes40412726
Prosjektansvarlig, NRK: Helge Gudmundsen , 95879025
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no