Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. juni 2000 kl 18.30 Berts dagbok

Berts dagbok (t)


NRK1 lørdag 10. juni kl 18.30
Berts dagbok (2:12)
Helsekontroll
Det verste som kan hende i livet, er helsekontroll - spesielt om man er tretten år. Bert og Åke sitter helt stive av skrekk sammen med resten av guttene i klassen og venter på tur hos den skrekkelige søster Ilse.

Det går rykter om at man må vise tissen sin når man er på helsekontroll, og det er jo det grusomste som kan skje, mener Bert. Det å teste synet gjør ingen ting ettersom Berts far er optiker.

Brilleslangene
Men så skjer det noe som faktisk er enda verre enn å vise tissen; Bert må ha briller! Som botemiddel for brillene danner han sitt eget rockeband, Heman Hunters. Jenter elsker jo rockestjerner, selv om mange av dem bruker briller.

Alt går helt fint inntil Klimpen får høre om Herman Hunters. Intet band med respekt for seg selv kan bestå av \"brilleslanger\", mener han. Derfor overtar han kommandoen og sparker \"brilleslangene\", bortsett fra Torleif. Han er jo født med briller, og det er noe ganske annet!

Om serien
I 12 lørdager blir det gjensyn med Bert, tenåringsgutten som har lett for å havne i uheldige situasjoner, og som ikke så sjelden dummer seg ut. Berts far er optiker og moren bussjåfør, og det er kun av økonomiske årsaker at Bert sammen med dem. Han er mest opptatt av jenter, en interesse kameraten Åke ikke deler. Åkes hobby er å eksperimentere med meitemarker.


NRK1 lørdag kl 18.30

Bilde
f.v. Den skrekkelige søster Ilse, Bert og hans far Fredrik.

Svensk ungdomsserie i tolv deler
Regi: Thomas Alfredson
Martin Andersson (Bert), Oliver Loftén (Åke), Johan Ulvesson (pappa Fredrik), Ing-Marie Carlsson (mamma Medeleine) og Yvonne Lombard som mormor.

Pressekontakt: Anna- Marie Normann, Fjernsynets informasjonsavdeling, tlf. 23 04 78 53.