Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. oktober 2013 kl 04.35 Drømmeturen: Jotunheimen

Et etterlengtet eventyr


Siste stopp i serien er Jotunheimen. Vi møter Camilla som sammen med far og en venninne kjemper mot både blåis og værskifte før de når toppen.

Camilla er politibetjent og yogainstruktør i Larvik. Helt siden barndommen har hun drømt om å reise til Fannaråken i Jotunheimen hvor hennes far bodde i 13 måneder da hytten på toppen av fjellet var en meteorologisk værstasjon. Livet på den værharde og isolerte plassen gjorde uutslettelig inntrykk, og faren delte minnene og historiene med Camilla.

Til fjells med far
Da Camilla var 12 år gammel døde moren brått, og far og datter fikk et nært forhold.

Derfor ønsker Camilla å bestige fjellet med ham, mens han fremdeles er i live og de kan dele opplevelsen. Men det begynner å haste.

Et tøft år
Med seg på turen har de også Camillas venninne Merete Lindhjem (46) som virkelig fortjener et avbrekk etter et tøft år.

Hennes 17 år gamle datter ble påkjørt og fikk slag etter ulykken, og det siste året har kun gått til beinhard trening for å få datteren på beina igjen.

Turen til Jotunheimen byr på både regn og skodde, tunge sekker, lange etapper, en ulykke, et møte med blåisen og et værskifte – før toppen av Fannaråken bestiges.

Om programmet
Vi er en nasjon av polfarere, eventyrere, tindebestigere og oppdagere. Mange av oss bærer på en drøm om å forlate hverdagen og dra ut i villmarka, men det kommer alltid noe i veien. Derfor har Cecilie Skog og Aleksander Gamme tatt oppdraget: De skal realisere folks turdrømmer!

Norsk underholdnings-, og naturprogram
Produsert av: NRK
Programledere: Cecilie Skog, Aleksander Gamme
Programansvarlig: Ingrid L. Olderbakk / 916 13 637
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes å kontakte Publikumsservice / 815 65 900