Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. september 2001 kl 20.45 Den store klassefesten

Skuespillernes fest

Kim Haugen, Dan Børge Akerø og Kjersti Holmen (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Kim Haugen, Dan Børge Akerø og Kjersti Holmen (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Kjersti Holmen og Kim Haugen er begge fra Oslo, og veletablerte skuespillere. I kveld blir det tevling mellom Kjerstis klasse fra Grefsen gymnas i 1975 og Kims klasse fra Holtet videregående i 1977. ”Klasseforstander” Dan Børge Akerø har som vanlig en overraskelse eller to i ermet.

Kjersti Holmen og Kim Haugen er med i farsen ”Panikk i kulissene”, som hadde premiere 20. september på Chateau Neuf. I dette stykket er det imidlertid flere sterke kort: Både Hege Schøyen, Nils Vogt, Per Chr. Ellefsen og Pia Jacobsen stiller opp for sine kolleger Kjersti Holmen og Kim Haugen.


Kjersti Holmen er født 8. februar 1956 i Oslo. Teaterdebuten skjedde på Oslo Nye Teater i 1980, men før det debuterte hun på tv og NRK i Fleksnesepisoden ”Hjem kjære hjem”. Fra 1986 er Kjersti ansatt på Nationaltheatret. Hun har et mangfoldig talent som har gitt henne store roller både i klassiske og moderne dramaer, revy, komedier, film og fjernsyn. Hun har spilt i komedier som ”Rita” og ”Det er min vår i høst” og dramaer som ”Glassmenasjeriet” og ”Rosmersholm”. Filmdebuten skjedde i ”Orions belte” i 1985, samme år som hun spilte i den svensk-norske tv-serien ”Rød snø”. I 1996 spilte hun rollen som Marie Hamsun i tv-serien ”Gåten Knut Hamsun”.

Kunstnerisk triumf
Kim Haugen er født 24. september 1958 i Oslo, og er sønn av skuespillerne Per Theodor Haugen og Sissel Sellæg. Scenedebuten skjedde i 1982 på Den Nationale Scene i Bergen som Øyvind i ”En glad gutt”. Han er senere ansatt ved Nationaltheatret. I 1988 gjestet han Telemark Teater i tittelrollen i ”Erasmus Montanus”, og i 1991 høstet han en betydelig kunstnerisk triumf som Raskolnikov i ”Forbrytelse og straff” på Torshovteatret i Oslo. For Fjernsynsteatret har han blant annet spilt i Bjørneboes stykke ”Til lykke med dagen” og den dokumentariske ”Av hensyn til rikets sikkerhet”. Kim Haugen hadde også en gjennomgangsrolle i tv-serien ”Vestavind” i 1994-95.

Egenprodusert underholdning
Programleder Dan Børge Akerø
Prosjektleder Kerstin Asplund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Kim Haugen, Dan Børge Akerø og Kjersti Holmen (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. Hva er det Kjersti Holmen holder på mer her? Er det håndarbeid – eller heimstadlære? (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. To gode kolleger: Kim Haugen og Kjersti Holmen (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)