Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. august 2007 kl 22.10 Kalde spor

Jakten på Hunt

Peter Boyd (Trevor Eve) strever med å skaffe bevis i en seriemord-sak. (Foto: BBC Worldwide)
Peter Boyd (Trevor Eve) strever med å skaffe bevis i en seriemord-sak. (Foto: BBC Worldwide)
Spesialenheten er å i ferd med å knytte Steven Hunt til en rekke seriemord. Steven har på sin side snart ferdigsonet en kortere dom. Med mindre teamet finner sterkere bevis er det ingenting som hindrer mannen i å bevege seg fritt og eventuelt begå nye drap.

Steven Hunt har sittet inne i ni måneder for trygdemisbruk og indikasjonene går i retning av at morderen og trygdemisbrukeren er en og samme person. Snart slipper Steven Hunt fri, så tiden er knapp for Peter Boyd og hans folk.

Et spørsmål om bevis
Bevisene som Boyd og resten av teamet mener knytter Hunt til seriemordene er ikke sterke nok til å holde Hunt bak lås og slå. Kanskje er det mer snakk om indisier, basert på antakelser og tilfeldigheter?

Teamet får ikke medhold av domsmyndighetene, bevisene er ikke gode nok og Hunt løslates. Boyd gjør hva han kan for å hindre at eventuelt nye mord skal skje. Han setter Hunt under overvåkning – likevel blir en ung pike druknet samme dag. I et siste forsøk på å forhindre flere mord, gir Boyd navnet på Hunt til pressen.

Forsøket får en grusom utgang da en journalist gjør en avtale med Hunt. Hva gjør Boyd nå?


Mer om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier.

NRK sendte de fire første sesongene av serien årene 2004-2005, og i sommer er førstebetjent Peter Boyd (Trevor Eve) og hans team tilbake. I alt seks nye dobbeltepisoder er innkjøpt.
Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har i vår tid revolusjonert politiets etterforskningsmetoder. Etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår. Enheten har sitt hovedkvarter i London.

Foruten Peter Boyd består spesialenheten for tiden av psykologieksperten Grace Foley (Sue Johnston), kriminalteknikeren Eve Lockhart (Tara FitzGerald), samt etterforskerne Spencer Jordan (Wil Johnson) og Stella Goodman (Félicité Du Jeu).

Britisk kriminalserie (2005)
Originaltittel: Waking the dead, series 5
Produksjon: BBC Worldwide
I hovedrollene: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Grace Foley), Tara FitzGerald (Eve Lockhart), Félicité Du Jeu (Stella Goodman) og Wil Johnson (Spencer Jordan)
Pressekontakt: info@nrk.no, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer