Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 6. februar 2006 kl 21.25 Niern: Driven

Gasspedalen i bånn!

Joe Tanto (Sylvester Stallone) og Jimmy Bly (Kip Pardue) (Foto: Franchise Pictures)
Joe Tanto (Sylvester Stallone) og Jimmy Bly (Kip Pardue) (Foto: Franchise Pictures)
Jimmy Bly ligger an til å vinne VM i racerkjøring, men han blir presset fra alle kanter, og nå er det like før han bryter sammen.

De som presser Jimmy, er hans ambisiøse managerbror Demille og den knallharde laglederen Carl Henry som er lenket til rullestolen.

Henry tilkaller racer-veteranen Joe Tanto for å hjelpe Bly. Men Tantos tilstedeværelse skaper problemer for forholdet mellom Bly og lagkameraten Memo Moreno. Moreno er nemlig gift med Tantos ondskapsfulle ekskone.

Blys hardeste motstander er den regjerende mesteren Beau Brandenberg. Brandenberg bryter med sin kjæreste Sophia for å konsentrere seg om kjøringen. Og Bly tar imot Sophia med åpne armer.

Mye konflikter altså i kveldens Niern.

Om filmen
Her er det action for alle penga! Høydepunktet er når Bly og Tanto kappkjører med racerbiler gjennom Chicagos trafikkerte gater. Ellers er det mer enn nok å velge i av dramatiske sekvenser med kjøring og krasjing.

Amerikansk action fra 2001
Originaltittel: "Driven"
Med Sylvester Stallone (Joe Tanto), Burt Reynolds (Carl Henry), Kip Pardue (Jimmy Bly), Til Schweiger (Beau Brandenberg), Gina Gershon (Cathy Moreno) og Estella Warren (Sophia Simone)
Regi: Renny Harlin
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78