Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 4. mai 1999 kl 20.00 Advokatene

Advokatene (t)


NRK2 tirsdag 4. mai kl 20.00
Advokatene (34)

Drapet på en mor
I kveld sendes den siste episoden i dramaserien \"Advokatene\" i denne omgang. Her skal det blant annet handle om en 13 år gammel gutt som har drept sin mor.
Den tragiske hendelsen blir utløst av en i utgangspunktet dagligdags familiekrangel ved middagsbordet. I raseri reiser 13-åringen Kevin seg og løper ut av rommet. Kort etter er han tilbake med våpen i hånd. Til farens og søsterens forferdelse skyter han moren til døde. Hva kan rettssamfunnet gjøre med en så ung morder?
Det blir Bobby som påtar seg jobben som Kevins forsvarer. I en samtale med den fortvilte faren forklarer han at guttens skjebne er helt avhengig av om rettsapparatet vil betrakte ham som en straffeansvarlig voksen eller som et barn.
På en annen kant av Boston har Eugene et møte med Brad Sholey, som er dømt for drapet på to tenåringer. Eugene mener han har en god sjanse til å få Sholey løslatt. Det hele utvikler seg imidlertid til en samvittighetssak for Eugene. Bør alle juridiske knep være tillatt for en forsvarsadvokat som vil vinne en kriminalsak?

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er blant de mest sette dramaseriene i USA. I høst ble serien tildelt tre Emmy-priser. Serien er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston.
Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetsssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.
NRK2 tirsdag kl 20.00

Bilde (via Scanpix/Data- tv/Internett)
I kveld møter vi gjengen i \"Advokatene\" for siste gang i denne omgang.

Amerikansk dramaserie
Produksjon: 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51