Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. september 2002 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Greengrass av Aidensfield

Claude Jeremiah Greengrass (Bill Maynard) gjør en viktig oppdagelse. Foto: Yorkshire Television)
Claude Jeremiah Greengrass (Bill Maynard) gjør en viktig oppdagelse. Foto: Yorkshire Television)
Claude Jeremiah Greengrass er på mange måter selve stjernen i den populære engelske serien ”Med hjartet på rette staden”. Og i denne ukens episode er han det så absolutt.

Hver eneste gang Greegrass er ved å gjøre det store varpet, legger han egget. Og ikke bare det – nå ender han til og med på sykehuset.

Noen utspekulerte hustyver er for tiden på ferde i Aidensfield, og Greengrass lukter raskt lunten. Han sammenholder dødsannonsene i lokalavisen Ashfordly Gazette med tilbudene om husrydding i forbindelse oppgjør av dødsbo, og følger sporet.

Greengrass kommer fram til noen oppsiktsvekkende konklusjoner, som han foreløpig holder for seg selv.

Seng i seng
Samtidig er det brutt ut en influensaepidemi i byen, og til og med sykesøster Maggie som har svangerskapspermisjon, må steppe inn og ta vikarvakter. Men verst rammer epidemien arvefiendene Greengrass og Blaketon som begge blir meget syke. De havner på samme sal, seng i seng.

Om serien
I høst sender NRK1 24 nye episoder av ”Med hjarte på rette staden” som er spilt inn i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman)..

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjarte på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde ”Med hjarte på rette staden” på det meste 1.017.000 seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57