Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 18. august 2000 kl 21.00 Et sommereventyr

Et sommereventyr (t)


NRK2 fredag 17. august kl 21.00
Et sommereventyr

Tre er to for mye

En mann og tre kvinners møte i en fransk ferieby blir til et sommereventyr om en ung manns opplevelser. I en badeby går franskmannen Gaspard rundt overbevist om at livet hans er nokså begivenhetsløst. Når kjæresten uteblir, dukker to andre kvinner opp i livet hans, før kjæresten til slutt også innfinner seg.

Regissør Eric Rohmer har signert en rekke fortellinger som handler om unge mennesker, vennskap og kjærlighet.

I \"Et sommereventyr\" går Gaspard rundt og venter på kjæresten Lena som han tror han er forelsket i. Men dagene går uten at Lena ankommer badebyen. For å slå i hjel tiden går Gaspard lange turer med Margot som er student med sommerjobb på en av byens kafeer. Etter hvert blir Gaspard introdusert for Solene som viser seg svært så interessert i ham. Gaspard bestemmer seg for å dedikere en sang til henne og å tilbringe resten av ferien med Solene på en øy.

Margot, som nærmest har dyttet Gaspard i armene på Solene, blir sjalu fordi øyturen opprinnelig var planlagt med henne dersom kjæresten Lena ikke skulle innfinne seg.

For å komplisere det hele ytterligere dukker omsider Lena opp. Gaspard hiver alle planer over bord og bestemmer seg for å dra til øya med Lena isteden. Hun betrakter derimot Gaspard kun som en venn og er ikke spesielt interessert.

Dermed står Gaspard overfor følgende problem: Hvem av de tre kvinnene han skal feriere på øya med? Livet og ferien er brått blitt spennende for Gaspard, men tre kjærester på én gang er to for mye.

NRK2 fredag kl 21.00

Bilde
Gaspard (Melvil Poupaud) og Margot (Amanda Langlet) blir gode venner i ferien når Gaspards kjæreste uteblir.

Fransk spillefilm fra 1996
Originaltittel: Conte d\'eté
I hovedrollene: Melvil Poupaud, Amanda Langlet, Aurélia Nolin og Gwenaelle Simon
Regi og manus: Eric Rohmer
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Hans Hjellemo, 23 04 78 46